Eén jaar na aanplant al vruchtendragend

Europese kersenbomen gedijen goed in de Kasjmirse bodem

De jonge aanplant van de Europese zoete kersenbomen, die vorig jaar in Kasjmir werden geïmporteerd en geplant, hebben in slechts één jaar tijd vruchten voortgebracht. Deze Europese kersensoort is groter in maat dan welke van de tien lokaal geteelde kersensoorten dan ook.

De Europese zoete kers is geïmporteerd door het lokale fruitbedrijf Fruit Master Agro Fresh in samenwerking met het Horticulture Department van Jammu en Kashmir. Deze planten met een hoge dichtheid worden geteeld in het zogenaamde 'centre of excellence' van Zawoora Srinagar.

"Wij brachten de Europese zoete kers hier in mei vorig jaar en dit jaar hebben de bomen al vruchten. We hebben de producten op verschillende plaatsen tentoongesteld," aldus Faisal Ahmad, directeur van Fruit Master Agro Fresh. "Deze kers groeit in grootte tot meer dan 32 mm, terwijl geen enkele lokaal geteelde kers meer dan 28 mm groot wordt. Het is ook bestand tegen insecten en andere ziekten. Om zelfs de kleinste schade door regen te beperken, gebruiken we netten om de bomen te bedekken bij slecht weer."

"Ik zie deze Europese kers als de toekomst van de kersenteelt in Kasjmir, gezien de tarieven en andere kwaliteiten van deze variëteit," besluit Ahmad.

Bron: kashmirreader.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven