Superhete pepers nieuw in het schap bij Tesco

Tesco speelt in op de toenemende vraag naar chilipepers door drie van 's werelds heetste peperrassen aan haar assortiment toe te voegen. De supermarktgigant zag eerder de afzet van Scotch Bonnet-pepers al met 170% stijgen, nadat de horeca in maart de deuren moest sluiten. Dit peperras wordt veel gebruikt in Caraïbische gerechten. 

Tesco-klanten kunnen nu echter nog hetere peperrassen kopen, zoals de Carolina Reaper, Komodo Dragon en Armageddon. Alle drie de rassen worden geteeld door teler Salvatore Genovese in Bedfordshire, die wekelijks ongeveer een miljoen chilipepers aan de Britse retail levert. 

De Carolina Reaper wordt beschouwd als de heetste peper ter wereld met een score van 1,5 mln eenheden op de schaal van Scoville, ruim honderd keer heter dan een Jalapeño-peper. 

Emily Hampson, die de chilipepers inkoopt voor Tesco, zegt dat deze superhete pepers niet geschikt zijn voor beginners en ze raadt alleen mensen die er verstand van hebben aan ze te kopen. "Ondanks het feit dat ze erg heet zijn, worden deze pepers toch steeds populairder onder het Britse winkelend publiek. Als er er maar een vleugje van toevoegt aan bijvoorbeeld room dan zwakt de scherpe smaak wat af en kun je een heerlijke saus bereiden."

Genovese, wiens familie al jarenlang een teeltbedrijf runt in Bedfordshire, startte na zijn agrarische opleiding met de teelt van chilipepers. Zijn ras Armageddon wordt gezien als de heetste peper van Britse bodem. 

Bron: newschain.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven