Britse supermarkten zetten zich schrap voor prijzenoorlog

Singapore heeft 52,1% minder retailomzet in mei wegens coronavirus
De totale retailomzet van Singapore daalde in mei jaar op jaar met 52,1%. De directe aanleiding hiervoor waren maatregelen wegens de uitbraak van het coronavirus, aldus het nationaal bureau voor de statistieken, SingStat. De daling in omzet was de ergste sinds dat SingStat deze informatie in 1986 op maandelijkse basis is bij gaan houden.
Bron: channelnewsasia.com 

Online retail neemt in Frankrijk toe wegens coronacrisis
De lockdown in Frankrijk heeft geleid tot meer online consumptie. Meer consumenten weken uit naar het internet om levensmiddelen en andere producten aan te schaffen. Volgens de Fédération du E-commerce et de la Vente À Distance (FEVAD) was de omzet van de online retail in maart gedaald, maar nam deze in april weer sterk toe. Het meeste online succes werd behaald door de ketens E.Leclerc en Intermarché. Intermarché had jaar op jaar een toename in online omzet van 80% in de periode van 18 mei tot 14 juni. E.Leclerc zag de omzet die door de eigen online afhaaldienst werd gegenereerd stijgen met 35%.
Bron: connexionfrance.com 

Italië: Conad Nord Ovest had sterk 2019
De Italiaanse coöperatie Conad Nord Ovest had over het fiscaal jaar 2019 een omzet van € 4 mld en een netto winst van € 48,1 mln. Conad Nord Ovest werd opgericht in oktober 2019 na een fusie van de regionale coöperaties Conad del Tirreno en Nordiconad. Zodoende is 2019 het eerste financiële jaar waarover resultaten worden gemeld. De resultaten van het afgelopen jaar vallen des te meer op als deze worden vergeleken met heersende trends van 2019. In dit jaar steeg de nationale consumptie slechts met 0,4%.
Bron: esmmagazine.com 

Britse retailers werken samen aan meer duurzaamheid
Een aantal grote Britse retailers steunen samen een initiatief om de oorzaken van klimaatverandering aan te pakken. Het initiatief loopt vooruit op de doelstellingen die door de Britse overheid zijn opgesteld. Het initiatief wordt geleid door het British Retail Consortium (BRC) en heeft als doel om een plan te ontwikkelen voor verregaande "ontkoling". Het plan moet ervoor zorgen dat de Britse sector eerder dan de officiële deadline van 2050 tot een CO2-neutrale standaard komt. Een aantal retailers die aan het initiatief meewerken zijn Aldi, Amazon, Boots UK, Central England Co-operative, the Co-op, Costa Coffee, Dixons Carphone, Greggs, Ikea, Kingfisher, Lidl GB, Marks & Spencer, Missguided, Morrisons, Musgrave, Next, Ocado Retail, TJX UK en WHSmith.
Bron: retail-week.com 

Frankrijk: Zouari Group wil bio-keten Bio c’Bon overnemen
De Zouari Group heeft aangegeven de Franse biologische supermarktketen Bio c'Bon over te willen nemen. Bio c'Bon heeft op dit moment 158 vestigingen en 1.500 medewerkers in dienst. De keten werd opgericht in 2008 door Thierry Brissaud en is sindsdien uitgegroeid tot de derde grootste biologische retailer van Frankrijk. De keten heeft ook 40 vestigingen verspreid over België, Italië, Spanje, Zwitserland en Japan.
Bron: esmmagazine.com 

JD Worldwide introduceert meer Koreaanse merken in China
JD Worldwide werkt samen met LG en de Korea International Trade Association (KITA) om meer Koreaanse merken te introduceren bij Chinese consumenten. "Door de pandemie zijn meer Chinese consumenten bereid om online boodschappen te doen. Aan de hand van deze trend gaan we meer energie steken in de export van Zuid-Koreaanse merken naar China via online platforms”, aldus Park Min Young, die KITA Beijing vertegenwoordigd. Bij de samenwerking zal LG verantwoordelijk zijn voor het management van de leveringsketen naar JD.com. KITA zal kleine en middelgrote ondernemers ondersteunen, die de Chinese markt op willen.
Bron: insideretail.asia 

Britse supermarkten zetten zich schrap voor prijzenoorlog
Britse supermarkten houden rekening met een prijzenoorlog, nu prognoses wijzen op een werkloosheidscijfer van meer dan 4 mln. De vier grootste ketens, te weten Tesco, Sainsbury's, Morrisons en Asda, maken zich zorgen over hoe de discountketens Lidl en Aldi hun marktaandeel fors zullen vergroten. Eerder vond tijdens de financiële crisis van 2008 een soortgelijk scenario plaats. Door de pandemie zijn meer dan 14.000 banen verloren gegaan. Daarbij is de prijsinflatie voor levensmiddelen tot 4% gestegen. Dat is een stuk meer dan de algemene inflatie van 0,5%. Deze prijsinflatie zorgt ervoor dat het budget van het gemiddelde Britse huishouden nog meer onder druk komt te staan.
Bron: uk.finance.yahoo.com 

Penny implementeert Scan and Go bij 100 Duitse winkels
Penny, de discountketen van het Duitse Rewe, heeft op 29 juni bij 100 vestigingen de Scan and Go-app toegepast. Op deze manier wil Penny zijn bedrijfsmodel verbeteren en zorgen voor een snellere, makkelijkere winkelervaring. Penny is de eerste discountketen in Duitsland die deze betaalmethode mogelijk maakt. Bij binnenkomst kan de klant een QR-code met de Scan and Go-app inscannen. Vervolgens kan de klant naar keuze boodschappen uitkiezen en deze zelf inscannen. Als de benodigde producten eenmaal zijn verzameld, wordt een specifieke QR-code aangemaakt, die bij een zelfscankassa kan worden gebruikt om een rekening op te stellen. Vervolgens wordt voor deze rekening met een eigen betaalkaart betaald.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: Brookshire Brothers optimaliseert inventarismanagement
Brookshire Brothers maakt gebruik van een nieuw systeem om het management van de eigen inventaris te optimaliseren. Het systeem is ontwikkeld door Itasca Retail en maakt gebruik van opgeslagen statistieken omtrent omzet en trends. Aan de hand van deze informatie kan nauwkeurig worden geschat hoeveel van bepaalde producten op een bepaalde dag van de week nodig is, waardoor de inventaris efficiënter kan worden beheerd.
Bron: progressivegrocer.com 

Amazon verkoopt faciliteiten in Wisconsin
Amazon heeft een groot distributiecentrum in Kenosha, Wisconsin verkocht aan een in New York gevestigd investeringsbedrijf. Het complex in Kenosha bracht een bedrag op van $ 176 mln (€ 156,8 mln). Het logistiek centrum bestaat uit twee gebouwen. Het ene gebouw is heeft een oppervlak van iets meer dan 102.000 vierkante meter en kreeg een prijs van $ 119,2 mln (€ 106,2 mln). Het aangrenzende gebouw heeft een oppervlak van iets minder dan 46.500 vierkante meter en werd voor $ 56,8 mln (€ 50,6 mln) verkocht. De nieuwe eigenaar is verbonden aan Kohlberg Kravis Roberts & Co.
Bron: biztimes.com 

VS: Uber neemt thuisbezorgdienst over
Uber Technologies Inc. gaat voor $ 2,65 mld (€ 2,36 mld) de thuisbezorger Postmates Inc. overnemen. Volgens een anonieme bron zal Uber Eats-hoofd Pierre-Dimitri Gore-Coty de leiding nemen over Postmates, dat met Uber Eats zal worden gefuseerd. Vooralsnog is niet duidelijk wat voor rol Postmates-CEO Bastian Lehmann nog zal spelen. Door de overname van Postmates krijgt Uber Eats meer concurrerend vermogen tegen DoorDash Inc. Doordash is op dit moment de marktleider van de VS wat betreft thuisbezorging van maaltijden. Hoewel Postmates niet in staat is geweest om DoorDash bij te houden, wist het bedrijf wel een sterke positie te krijgen in Los Angeles en het zuidwesten van de VS. Beide regio's zijn mogelijk van groot belang voor Uber Eats.
Bron: gulfnews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven