Colruyt wil lokale telers duwtje in de rug geven

Tijdens de coronaperiode hebben heel wat lokale telers het moeilijk. Zo leidt de tijdelijke sluiting van de horeca tot een overschot aan seizoensgroenten, met sterke prijsdalingen tot gevolg. Ook slateler Rik Vanackere uit Izegem zag de verkoop van zijn topproduct, de salanova, kelderen. Toen hij hoorde dat Colruyt Group de lokale telers een duwtje in de rug wil geven, besloot hij contact op te nemen.

Krokante blaadjes
“De salanova, die wij in ons bedrijf telen, is een krokante slasoort met veel blaadjes”, vertelt Rik. “Bij het verwijderen van de krop valt hij uit elkaar in losse blaadjes. Omdat hij niet zo lichtgevoelig is, bewaart hij goed. Dat maakt hem ideaal om te verpakken voor de horeca en grootkeukens, dat zijn onze voornaamste klanten.” De afgelopen drie weken waren moeilijk voor hem en zijn bedrijf, want zonder afzetmarkt is de sla onverkoopbaar en moet hij vernietigd worden. “Het doet pijn om zoveel energie en inzet voor mijn product verloren te zien gaan.”

Seizoen goedmaken
Rik is echter ondernemer in hart en nieren en ging op zoek naar oplossingen. “Er kwam niet meteen iets uit de bus, maar toen ik de radiospot van Colruyt Group hoorde, stuurde een mail. Ik had niet zo snel een antwoord verwacht, maar een dag later had ik al contact met een aankoper van Colruyt Group.” Ondertussen ligt de salanova in de rekken bij Colruyt. “Ik heel blij met deze samenwerking, want op deze manier maak ik het verlies van dit seizoen nog gedeeltelijk goed.”

Bron: Colruyt Group
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven