Beste seizoen ooit voor Pink Lady in Spanje

De Pink Lady appelen van Spaanse teelt hebben dit seizoen hun record verpulverd qua productie en afzet. In een persbericht deelt het merk mee dat het weer in Spanje heel “gunstig en gul” is geweest voor de groei van de appelen, waardoor de kwaliteit uitzonderlijk was en de oogst overvloedig. In Spanje wordt de Pink Lady, dat het resultaat is van een kruising tussen Golden Delicious en Lady Williams, geteeld in de Catalaanse provincies Lleida en Girona. In 2019-2020 werd 7 mln. kilo geoogst en 5,6 mln. kilo afgezet, een record en 30% meer dan vorig seizoen. De Spaanse volumes zijn goed voor 6% van de totale Europese productie.

Ook de afzet van Pink Lady in Spanje, bestaande uit appelen van eigen teelt en importproduct uit Frankrijk, was nooit eerder zo hoog. Spanje is voor Pink Lady een zeer dynamische markt geworden dankzij het groeiende vertrouwen van de retail in het product.

"We hebben dit jaar een recordoogst gehad en de coronacrisis heeft onze afzet niet negatief beïnvloed, integendeel zelfs. Dit seizoen steekt er met kop en schouders bovenuit", aldus de manager van Fruilar, Joan Serentil. "De prima afzet is te danken aan de goede voorbereiding door het netwerk van telers en distributeurs in Europa, maar ook aan de toegenomen vraag van de Spaanse consument naar verse producten van eigen bodem".

Bron: europapress.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven