Guy Claessens, Fruit Vandepoel

"Eerste Belgische Mary V-vollegrondstomaten geoogst"


Tholen – Vorig jaar introduceerde chef-kok Nick Bril zijn nieuwe tomatensap Mary V. Samen met mede-eigenaar en distributeur Fruit Vandepoel werd het sap op de markt gebracht. De teelt van de Aziatische Tomimaru Muchoo-tomaat, oftewel Mary V-tomaat, heeft het merk in eigen beheer en inmiddels zijn de eerste Belgische Mary V-tomaten van de vollegrond geoogst.

“Er is op dit moment slechts één Belgische teler die de Tomimaru Muchoo-tomaat, op substraat in een verwarmde serre, teelt. Wij willen de tomaat graag op een duurzame manier telen. Dit willen we doen zonder het gebruik van externe energie. Dat betekent koude teelt en dus hebben we besloten de teelt in eigen beheer te nemen”, zegt Guy. De tomaat wordt niet enkel geteeld voor het sap, maar de mooiste zullen ook op de versmarkt worden verkocht. “De smaak is wat de Mary V-tomaat echt uniek maakt. Deze tomaat wordt in de vollegrond geteeld op natuurlijke en authentieke wijze en dit zorgt voor een mooie en volle smaak. Niet zo waterig als veel tomaten die in de supermarkt te vinden zijn.”

Vanwege de coronacrisis is de afzet van het Mary V-tomatensap wat stilgevallen, maar inmiddels is de vraag weer aan het aantrekken. “Het sap begint al flink wat naamsbekendheid te krijgen in België, maar ook in het buitenland is er vraag naar het product. De export naar Zwitserland en Nederland is stilaan aan het opstarten, maar ook Dubai en Hong Kong tonen veel interesse in het Mary V-tomatensap. Het sap is nog maar een jaar op de markt, maar we zien nu al veel potentie voor het product”, besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
+32(0)495 233 581
info@fruitvandepoel.be           
www.fruitvandepoel.be    
http://www.drinkmaryv.com/    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven