Willy Dillen, Coördinator Corina®-peer

“We gaan dit jaar meer Corina®-peren plukken dan vorig jaar”

Tholen – “Binnen een maand starten we weer met de pluk van de Corina®-peer. We zijn dit jaar wat vroeger dan andere jaren, maar dat komt goed uit. De oude Conference-oogst is zo goed als uitverkocht, dus komen de Corina®-peren als geroepen”, vertelt Willy Dillen, coördinator van de Corina®-peer. “Ook de prijs van de Conference ligt momenteel op een mooi niveau, waardoor we naar verwachting ook prima prijzen voor Corina® kunnen maken. Wat de markt betreft mogen we zeker niet klagen.”

Ook over het groeiseizoen heeft Dillen weinig negatiefs te zeggen. “We hebben een zeer goed groeiseizoen gehad met weinig tot geen vorstschade. Over de maat en de kwaliteit zijn we zeer positief en we gaan dit jaar wat meer volume plukken dan vorig jaar, ondanks dat er niet is bijgeplant. Voor de komende jaren staat er geen areaaluitbreidingen op de planning.”

“De Corina®-peer wordt exclusief door vier erkende distributeurs vermarkt namelijk: Vergro, Bel’Export, Koen Vanherck en de Limburgse Tuinbouwveiling. Als de peren via een andere manier op de markt komen, is dat niet legaal”, stelt Willy. “Belangrijke markten voor de Corina® zijn Groot-Brittannië, Scandinavië, Nederland en België, maar Duitsland en Frankrijk worden steeds belangrijker. In die landen neemt elk jaar de verkoop toe.”

De ambitie van de groep achter de Corina®-peer is om binnen 2 weken de peer te verkopen. “De Corina® is een echt premium product. De eerste verse peer voordat de Conference op de markt komt. Sinds een jaar zijn de telers van de Corina®-peer verenigd in een VZW en verzorgen Pcfruit en VCBT de ondersteuning van de teelt. Van nature is de maat een aandachtspunt, maar dit jaar hebben de telers daar geen problemen mee gehad", besluit Willy. 

Voor meer informatie:

Bel’Export
Simon Wouters
+32 474 50 13 04
simon.wouters@belexport.com
www.belexport.com 

Koen Vanherck
+32 493 36 76 40
koen@koenvanherck.be

Limburgse Tuinbouwveiling (LTV)
Michael Marx
+32 474 87 03 22
michael@ltv.be
www.ltv.be

Vergro NV
Geert Schoofs
+32 479 27 90 61
Geert.Schoofs@vergro.com
www.vergro.com 

Willy Dillen
Coördinator Corina®
+32(0)494 46 94 87
Willy.dillen@acutifolius.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven