Watermeloentelers uit Murcia organiseren nachtelijke patrouilles tegen diefstallen

De aanhoudende diefstallen van groenten en fruit op de velden in de streek van het Spaanse Lorca, en dan vooral in de buurt van La Hoya, hebben de telers ertoe gebracht van tien uur ‘s avonds tot zes uur ‘s morgens patrouilles in te zetten.

Enkele telers hebben reeds aanzienlijke sommen geld verloren, zoals José Ruiz, die berekent dat er de afgelopen weken zo’n 30.000 kilo watermeloenen gestolen zijn van op zijn percelen in La Hoya, wat toch een verlies van €8.000 euro betekent. Ook bij José María Martínez zijn er 20.000 kilo watermeloenen en meloenen ontvreemd, goed voor ongeveer €5.000. “We zijn het beu. Er zijn elk jaar wel diefstallen, maar nu loopt het de spuigaten uit”, zegt José Ruiz.

“Ik begrijp dat er niet op elk perceel een agent kan geplaatst worden, maar we kunnen ook niet werkeloos blijven toekijken”, zegt José María. "Het zijn trouwens niet alleen de diefstallen die ons verontrusten. Om bij het fruit te komen, vertrappelen de dieven ook de stengels van de planten en zo vernielen ze onze gewassen. Ironisch genoeg hebben de watermeloenen niet eens de juiste rijpingsgraad voor consumptie bereikt en kunnen dus niet eens verkocht worden", zo betreurt de teler.

Bron: laverdad.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven