MSC doet Braziliaanse haven van Pecém aan voor meloenexporteurs

Om een goede service te kunnen leveren tijdens de Braziliaanse meloenexport, die loopt van augustus tot februari, zal rederij MSC ook de noordelijke Braziliaanse haven van Pecém aanlopen op haar String 1-dienst op de route USEC-Caribbean-ECSA (oostkust VS – Caraïben – oostkust Zuid-Amerika) en aan de String 1-dienst op de route Europe-ECSA ‘NWC-SAEC (Europa – Zuid- Amerika), een dienst die het uitvoert in samenwerking met Hapag-Lloyd, zo meldt databureau Alphaliner.

Aangezien Pecém de laatste Zuid-Amerikaanse haven in noordelijke richting is die wordt aangedaan, zullen de meloenverladers kunnen profiteren van optimale transittijden naar de consumentenmarkten in Noord-Amerika en Europa.

Tussenstoppen zijn er ook in de hubs Cristóbal en Freeport (op de lijn VS – Zuid-Amerika) en in de haven van Tanger Med (op de lijn Europa – Zuid-Amerika), wat nog meer transportmogelijkheden biedt via het wereldwijde netwerk van MSC. De transittijden van de diensten worden niet beïnvloed door de extra tussenstop.

De nieuwe String 1-dienst op de route USEC-Caribbean-ECSA is als volgt: New York, Norfolk, Baltimore, Charleston, Savannah, Port Everglades, Caucedo, Santos, Buenos Aires, Montevideo, Río Grande, Navegantes, Paranaguá, Santos, Rio de Janeiro, Salvador, Suape, Pecém (vanaf eind juli), Cristóbal, Freeport en New York.

De reisroute neemt 9 weken in beslag met 9 schepen van 5.500 en 6.900 teu die over ongeveer 600 reeferaansluitingen beschikken. ZIM neemt deel via slots (behalve in Salvador de Bahía en Cristóbal) onder de naam XNS. De Israëlische rederij heeft nog geen deelname bevestigd in de nieuwe tussenstop Pecém.

De nieuwe String 1-dienst op de route Europe-ECSA 'NWC-SAEC, in samenwerking met Hapag-Lloyd en ook wel ECX genoemd, is als volgt: Rotterdam, London-Gateway, Bremerhaven, Hamburg, Antwerpen, Le Havre, Sines, Rio de Janeiro, Santos, Navegantes, Buenos Aires, Montevideo, Río Grande do Sul, Navegantes, Paranaguá, Santos, Rio de Janeiro, Salvador, Pecém (vanaf augustus 2020), Tanger Med, Rotterdam.

De reisroute neemt 9 weken in beslag met 9 schepen van 8.700 en 12.000 teu, die zijn uitgerust met 1.000-1.700 reeferaansluitingen.

Bron: mundomaritimo.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven