Citromax USA denkt 40% meer citroenen uit Argentinië te importeren

Moeder Natuur had de start van het Argentijnse citrusseizoen dit jaar goed getimed want er was nauwelijks sprake van een overlap met het seizoen op het noordelijke halfrond. "De seizoenen in Spanje en Turkije kwamen eerder ten einde en dankzij de sterke vraag in februari en maart, die het gevolg was van de Covid-19-crisis, was de markt op het noordelijk halfrond nagenoeg leeg tegen de tijd dat wij begonnen met de export naar Europa," zegt Mariano Sangronis van Citromax. 


Latere start in de VS
Het bedrijf moest de export naar de VS tot mei uitstellen. Ten eerste was de vraag al zwakker vanwege de impact van Covid-19 op de foodservicesector. Daarbij zorgden de latere zendingen voor een soepele overgang tussen de productie in Californië en het zuidelijk halfrond. "De vraag vanuit de foodservice begint nu weer aan te trekken. Het was dus een goed besluit om tot juni te wachten met de retailprogramma's. "Al met al is de vraag naar citroenen sterk. Door de pandemie zijn mensen zich bewuster geworden van de gezonde eigenschappen van citroenen, die een geweldige bron van vitamine C zijn. Sangronis denkt dat er nog ruimte is om de export van Argentijnse citroenen naar de VS uit te breiden. "We proberen de Amerikaanse markt verder te ontwikkelen tijdens het afzetvenster in de zomermaanden en ik zie de meeste mogelijkheden gedurende het laatste deel van het seizoen, nadat de aanvoer uit Californië is gestopt en voordat de grote volumes uit Chili en Mexico de markt bereiken." Citromax verwacht haar export naar de VS dit seizoen te verdubbelen, met leveringen aan partners in de foodretail en foodservice. 


Volumes 40% gegroeid
Sangronis is zeer optimistisch over het seizoen. "Het weer in de lente en de zomer was zeer goed en het oogstseizoen werd niet gehinderd door regen. Het resultaat hiervan is dat de productkwaliteit momenteel als de beste van de afgelopen twee jaar kan worden beschouwd. Nu, tegen het einde van het oogstseizoen, hebben we last van droogte en dit zal gevolgen hebben voor de uiteindelijke aantallen," legt Sagronis uit. Ondanks het huidige droge weer verwacht Citromax nog steeds dat haar productie dit jaar met 40% zal toenemen ten opzichte van vorig jaar. "Onze jonge boomgaarden zijn productief geworden en leveren grote aantallen citroenen van hoge kwaliteit," voegt hij eraan toe. 

Eerste export naar China
Citromax levert haar citroenen zowel direct als indirect aan de retail. "Daarnaast leveren we aan het foodservicesegment en de vrije markt, wat ons een bredere commerciële reikwijdte geeft." Het exportprogramma van ons bedrijf is gericht op Noord-Amerika, Azië en Europa. De citroenen van Citromax vinden hun weg naar meer dan 20 verschillende landen. Dit is het eerste jaar dat Argentijnse citroenen toegang hebben tot de Chinese markt. "We zijn het eerste bedrijf dat verse Argentijnse citroenen naar China gaat exporteren en we hopen in de toekomst verder te kunnen groeien op deze markt." 

Citroenen worden gereed gemaakt voor de export naar China. 

Voor meer informatie:
Mariano Sangronis
Citromax
Tel: +1 (570) 242-0131
msangronis@citromax.com
www.citromax.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven