Go Realtime Trackers gebruikt om avocadodiefstal in Mexico tegen te gaan

De Mexicaanse staat Michoacán levert zo'n 45% van de avocado's op de internationale markt. La Bonanza Avocados, een teler en verlader van het 'groene goud in deze staat, is echter regelmatig het doelwit van georganiseerde misdaadkartels. 

Uitdaging
“De diefstal van avocado's is een voortdurende bron van zorg onder telers die toch al met zoveel problemen worden geconfronteerd," zegt Obed Sanchez van La Bonanza. "Als gevolg van het feit dat de avocado-export naar de VS de voorbije tien jaar is verviervoudigd, werden de vrachtwagens die met avocado's onderweg waren naar onze noorderburen steeds vaker het doelwit van dieven," legt Sanchez uit. "De diefstal werd een steeds groter probleem en vanaf het moment dat onze vrachtwagens vertrokken tot aan het moment dat ze de Amerikaanse grens bereikten, moesten we er alles aan doen om diefstal te voorkomen." Binnen een tijdsbestek van slechts een paar jaar maakte het bedrijf een reeks aan diefstallen mee, waarbij soms meerdere vrachtwagens per dag werden gestolen."


Oplossing
Sinds 2016 maakt La Bonanza gebruik van de GO Real-Time Trackers en het Oversight-softwareportal  van Emerson voor het monitoren van  zendingen avocado's die onderweg zijn naar de VS. Bij iedere zending wordt één pallet voorzien van een Go Real-Time Tracker, zodat La Bonanza de locatie van de vracht kan controleren en bij kan houden of deze bij de juiste temperatuur vervoerd wordt. 

"Het is erg belangrijk dat onze avocado's bij de juiste temperatuur worden vervoerd om ze in de best mogelijk conditie te houden," legt Sanchez uit. Vanwege de toename van het aantal diefstallen begon deze realtime monitoring-oplossing echter geleidelijk aan een nog belangrijkere functie te vervullen. "Het grootste probleem met gestolen vrachtwagens is dat we hun locatie niet meer na kunnen gaan," vervolgt Sanchez. "Als we de locatie kunnen traceren dan kunnen we de politie tijdig inlichten en ons fruit redden." Aangezien dieven de ladingen fruit, die op kunnen lopen tot wel 20.000 kilo, doorgaans snel overladen naar andere vrachtwagens is haast geboden."


Realtime zichtbaarheid gestolen ladingen
Het bleek dat het Oversight portal in staat was om de gestolen vrachtwagens realtime te lokaliseren. "Tijdens een golf aan incidenten stelde de mogelijkheid om de gestolen ladingen snel te lokaliseren via het Oversight portal ons in staat om het kostbare fruit veilig te stellen," vertelt Sanchez. Hoewel er geen manieren zijn om deze vorm van misdaad tegen te gaan, heeft  La Bonanza nu een grotere kans om haar verliezen te beperken en ervoor te zorgen dat de criminelen hun straf niet ontlopen. 

Distributiecentrum in Mission, Texas
La Bonanza levert haar avocado's aan alle delen van de VS, vanuit haar distributiecentrum in Mission, in de Amerikaanse staat Texas. "Het team maakt gebruikt van Go Real-Time Trackers en het Oversight portal om de locatie van de ladingen en leveringsschema's te monitoren en zorgt ervoor dat de temperatuur van de avocado's binnen het gewenste bereik van 3,3 - 5,5 graden Celsius blijft."

"Nu we realtime overzicht en toegang hebben tot rapportages om de temperatuur van alle zendingen te monitoren, zijn we toegerust om de voedselkwaliteit te optimaliseren en adequater te reageren op geschillen met klanten." 


Voor meer informatie: 
Juan Pablo Leal Galindo
National Sales Manager | Cargo Solutions
Emerson
Tel: 52 (33) 34785609
juan.leal@emerson.com
www.emerson.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven