11 en 12 juli jazzfestival

Hoe gaat het met De Rotterdamse Citrusveiling?

Wie kent hem niet – het markante gebouw van de de Rotterdamse Citrusveiling aan de Marconistraat in Rotterdam? De Rotterdamse Citrusveiling betrok in 1955 een gebouw in het westelijk havengebied van Rotterdam. Het Veilinggebouw was een initiatief van drie fruitimporteurs: Jan van den Brink's Im- en Exporthandel, Velleman en Tas en Citronas. De eerste twee bedrijven vestigden zich ook in het complex. De opdracht voor een ontwerp ging in 1951 naar het architectenbureau Van Tijen een Maaskant. Het pand moest plaats bieden voor een veiling en daarnaast ruimte bieden voor kantoor- en opslagruimtes voor twee van de opdrachtgevers.

Vandaag de dag is Het Merwe4Havengebied (waar de Marconistraat onder valt) enorm: zo groot als de binnenstad. De Gemeente Rotterdam en de Havenbedrijf Rotterdam willen dit havengebied transformeren tot een dynamisch gebied met woningen, innovatieve bedrijven en horeca. Het gebied is inmiddels langzaam aan het verkleuren en aan het opleven. Hopelijk gaat ook de Citrusveiling een mooi nieuw leven tegemoet.

Intussen wordt het pand gebruikt voor diverse evenementen. Op 11 en 12 juli worden jazzliefhebbers in de Citrusveiling verwelkomd waar er een klein maar mooi jazzfestival wordt georganiseerd, met live streaming over de hele wereld. Onze eigen Citrusveiling krijgt dan een wereldpodium!

Op zaterdag 11 juli gaan de deuren vanaf 16.00 uur open. De show begint om 17.00 uur met de Brazilian Jazz Quintet - Jan Dumee & Wilson Teixeira, gevolgd door Saskia Laroo & Warren Byrd. Zuco 103 sluit de eerste dag. Op zondag staan ARP-frique, Ntjam Rosie en New Cool Collective van Benjamin Herman als slotoptreden.

Jazz- en fruitliefhebbers kunnen kaartjes via onderstaand link kopen (€ 35 + boekingskosten). Tickets zijn zeer beperkt en zonder ticket is er geen toegang mogelijk. Uiteraard worden alle Corona-regels nageleefd.

Tickets zaterdag: https://www.eventbrite.nl/e/jazz-m4h-saturday-tickets-111149324622 

Tickets zondag: https://www.eventbrite.nl/e/jazz-m4h-sunday-tickets-111150566336 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven