ABC Fresh GmbH over de druivenmarkt

"Ondanks logistieke uitdagingen zijn we tevreden met het Egyptische druivenseizoen"

Het Egyptische druivenseizoen loopt langzaam ten einde. Hoewel er zo nu en dan wat gebruikelijke problemen met de kwaliteit waren, verliep het seizoen in z'n totaliteit goed. "De kwaliteit van de druiven was goed en ondanks lichte logistieke uitdagingen aan het begin van het seizoen zijn we zeer tevreden“, luidt het vanuit importbedrijf ABC Fresh uit Hamburg.

"Aan het begin van het seizoen was de logistiek een uitdaging, aangezien de telers en exportbedrijven te kampen hadden met de beperkingen door het coronavirus en ook het islamitische Suikerfeest in die periode plaatsvond. De leveranciers deden echter extreem veel moeite en zo kwam het slechts tot een kleine vertraging van circa een week tussen de laatste rode druiven uit Chili en de eerste rode druiven uit Egypte“, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Bij de witte druiven verliep de overgang van het Indische naar het Egyptische seizoen naadloos. 

Het Egyptische seizoen loopt nu ook ten einde: "Begin volgende week verwachten we onze laatste levering met druiven uit Egypte. Deze worden nog in week 28 en eventuele restvoorraden in week 29 verkocht.“

Producten uit Spanje en Italië staan al klaar: "Bij de witte druiven wordt er voldoende geoogst en de exporteurs wachten nu alleen nog op de overgang naar hun producten. Het zou goed kunnen gebeuren dat er hier en daar een pallet met Egyptische druiven over blijft." Bij de rode druiven ziet dat er anders uit: "We hopen de laatste hoeveelheden nog probleemloos uit te leveren en zo het gat te sluiten tot aan de start van het Europese seizoen." Over enkele weken komen er ook druiven uit Turkije en Griekenland op de Duitse markt.

Europese producten hebben over het algemeen een betere naam op de markt: "Egyptische druiven smaken heel goed, maar zijn kleiner dan Italiaanse of Spaanse druiven. Aan het begin van het Europese seizoen zijn ze bovendien voordeliger, aangezien er dan nog niet voldoende aanbod uit Spanje en Italië beschikbaar is. Over enkele weken wordt dit echter weer gecompenseerd.“

Afsluitend luidt het: "Wij als ABC Fresh-team willen ons ook bij onze druivenleveranciers van overzee bedanken voor de succesvolle samenwerking in dit moeilijke en zeer veeleisende seizoen 2019-2020."

Voor meer informatie:
ABC Fresh GmbH
Lippeltstr. 1, 20097 Hamburg
T: +49 (40) 30 70 96 80
F: +49 (40) 30 70 96 89
M: info@abcfresh.de 
W: www.abcfresh.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven