Satilmis Olgun, Frutal uit Seevetal:

"Wij garanderen versheid, variëteit en kwaliteit in realtime"

‘The Nature's Finest’, dat is de bedrijfsslogan van Frutal met het hoofdkantoor in Seevetal. "En het is meer dan alleen een belofte aan onze klanten," zegt algemeen directeur Satilmis Olgun in een interview. "Wij brengen alleen de beste groenten en fruit uit Marokko en Turkije op de markt met een uitzonderlijk intens aroma en absolute versheid."

"Deze slogan verwoordt echter ook onze waardering voor de producten die wij op de markt brengen," legt Olgun uit. "Degenen die hun product echt waarderen, behandelen het zorgvuldig en voorzichtig. Voor ons betekent dit ook en vooral dat we moeten zorgen voor ecologische duurzaamheid in onze teeltregio's en voor eerlijke en sociale werkomstandigheden bij onze telers. En we worden ondersteund door gekwalificeerde en toegewijde medewerkers in Duitsland."

Hüseyin Can Olgun en Satilmis Olgun (op de foto) staan samen aan het roer van Frutal.

Uitgebreid kwaliteitsmanagement
Het Noord-Duitse bedrijf richt zich op de volledige controle van de waardeketen, van de teelt, de inkoop van goederen en de logistiek tot de uiteindelijke marketing. "Wij zijn niet zomaar een tussenpersoon die goederen van de teler koopt en ze vervolgens gewoon doorgeeft. We hebben een uitgebreid kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij de focus ligt op de analyse van residuen. En omdat we betrokken zijn bij het teeltproces, worden groenten en fruit gecontroleerd in het land van herkomst."

Het bedrijf werkt al tientallen jaren samen met zijn leveranciers op basis van vertrouwen en heeft een naadloze, wereldwijde logistieke keten. Klanten profiteren vooral van de eigen infrastructuur, verpakkingsstations, koel- en behandelingsfaciliteiten. "Wij garanderen versheid, variëteit en kwaliteit in real time. Wij openen en beveiligen inkoopmarkten voor onze partners in de afzet van groenten en fruit en zorgen voor het complete goederenbeheer, beginnend met de programmaplanning en productie en eindigend met de directe levering vanuit het land van herkomst aan de regionale distributiecentra."

Versproducten zonder omwegen
Wanneer de groente of het fruit van het bedrijf bij de klant aankomt, is dit pas net een paar dagen daarvoor geoogst. De versproducten worden voornamelijk naar klanten in Duitsland en Scandinavië gestuurd. "Deze logistieke uitdaging gaan we elke dag opnieuw aan. Ons doel is om 'The Nature's Finest' direct van het veld naar de winkel te brengen, zonder omwegen of extra aankopen," besluit Olgun krachtzeker.

Voor meer informatie:
Satilmis Olgun
Frutal Ltd. & Co. KG.
Lindhorster Strasse 4
21218 Seevetal-Hittfeld
Duitsland
+49 4105 69205 11
info@frutal-gmbh.de
www.frutal-gmbh.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven