Fruveco ontkent stopzetting activiteit fabriek door corona-uitbraak

"Met betrekking tot de corona-uitbraak die is vastgesteld in onze fabriek in El Raal, zouden we graag een duidelijk en gedetailleerd beeld willen schetsen van de situatie, de evolutie en de maatregelen die we hebben genomen in samenwerking met de autoriteiten van de regio Murcia. De maatregelen zijn bedoeld om de gezondheid van onze werknemers en de plaatselijke bevolking niet in gevaar te brengen, maar ook om de aanvoer van onze producten te garanderen met dezelfde kwaliteit en veiligheid zoals altijd", zegt Francisco Ramón, manager van het Spaanse groenteteeltbedrijf Fruveco, dat zich ook toelegt op het invriezen van groenten.

Oorsprong uitbraak
Het bedrijf deelt in een verklaring mee dat de oorsprong van de besmetting een vlucht uit Bolivia was die in verschillende delen van Murcia het virus weer heeft binnengebracht. "Van zodra het eerste geval in onze fabriek bekend was, werden alle protocollen geactiveerd die nodig zijn voor het opsporen en isoleren van mensen die in contact hebben gestaan met besmette personen. Er werden ook bijkomende hygiëne- en desinfectiemaatregelen op de werkplek genomen."

Deze maatregelen, zo vervolgt de manager, hebben de verspreiding van het virus aanzienlijk beperkt. Vier personeelsleden van Fruveco zijn besmet geraakt en ook nog eens 4 werkkrachten van een uitzendbedrijf dat diensten levert aan het groentenbedijf tijdens de piekperiodes. "In totaal 8 gevallen dus, wat overeenkomt met 1,5% van ons personeelsbestand. We hebben ook vrijwillige serologische tests uitgevoerd onder ons personeel om de effectieve veiligheid maar ook het veiligheidsgevoel onder de werknemers te verhogen."

Tijdelijke sluiting
"Hoewel de situatie onder controle is, is er in samenspraak met de gezondheidsautoriteiten van de regio Murcia en in de lijn met een reeds eerder geplande tijdelijke stopzetting van de productie voor vakantie van ons personeel, besloten de activiteiten van de fabriek tijdelijk op te schorten. We verwachten dat die periode kort zal zijn, maar voldoende om de veiligheid van onze werknemers en hun families te waarborgen”, zo luidt het verder in de verklaring. De wederopstart zal geleidelijk verlopen, in overeenstemming met de productienoden van de onderneming.

Aanvoer komt niet in gevaar
De impact van het voorval op de productie is quasi nihil, aangezien Fruveco zich in de laatste rechte lijn van het seizoen bevindt. "We kunnen dus een normale bevoorrading van onze producten garanderen, met dezelfde kwaliteit en veiligheid als altijd. De aanzienlijke investeringen die we hebben gedaan om ons pand uit te rusten met een van de grootste koelruimtes in Europa hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het feit dat we de aanvoer van onze producten kunnen blijven garanderen, ook bij tegenslagen als deze", zegt de manager.

"We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor het gestelde vertrouwen in onze organisatie en om nogmaals onze onverdroten inzet in de verf te zetten om elke dag opnieuw het beste van onszelf te geven en vooruitgang te maken", besluit Francisco Ramón.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven