Sicilia Bedda:

Seizoen Siciliaanse honingmeloenen verloopt voorspoedig

Het seizoen van Siciliaanse honingmeloenen verloopt voorspoedig en de algehele kwaliteit is uitzonderlijk. Het gebied tussen de provincies Palermo en Trapani lijkt ideaal voor de teelt van dit gewas. Tommaso Ciaccio van Sicilia Bedda vertelt hierover. Hij runt het bedrijf, gelegen in Roccamore, samen met Franco Altamore.

“Na een uitstekende start voor de gewassen afkomstig van de tunnels eind mei, zijn we een paar dagen geleden begonnen met het oogsten van de meloenen in de volle grond. Het gunstige klimaat heeft geleid tot goede opbrengsten en kwaliteit,” zegt Ciaccio.

Gewicht en distributiekanalen
“De gewichten van de meloenen schommelen tussen 1,5 en 3 kg. De kleinere tot 2,2 kg worden veel gevraagd door grote winkelketens, terwijl grotere worden afgezet aan groothandelsmarkten in heel Italië. Onze meloenen zijn voornamelijk bestemd voor Italië, maar er wordt ook een deel naar het buitenland verzonden.”

Hoe gaat het nu verder met de teelt?
“We hebben tussen nu en oktober nog 100 hectare te oogsten om te voldoen aan de eisen van onze vaste klanten.”

Prijzen en toekomstige uitdagingen
“Dit jaar waren de prijzen uitstekend, vooral in mei, toen het rond de €1,00 per kg lag, maar inmiddels is de prijs gedaald tot €0,50. Deze prijzen zijn bevredigend en we hopen dat we dit zo kunnen houden gedurende de zomer. Ondanks de beschikbaarheid van zomerfruit geloven wij stellig in de meerwaarde van honingmeloenen,” zegt Ciaccio.

“We zijn een modern bedrijf en voortdurend op zoek naar noviteiten die de markt en trends kunnen stimuleren. Dit is de reden waarom we een nieuw meloenras hebben getest (zie foto rechts). Dit ras heeft van de buitenkant dezelfde kenmerken als onze huidige meloen, maar qua vruchtvlees, aroma en textuur lijkt deze meer op een cantaloupe meloen. We zijn benieuwd naar de reacties van onze commerciële partners, al denken wij dat ze positief verrast zullen zijn,” concludeert Ciaccio.

Voor meer informatie:
Ciaccio Tommaso
Az. Agr. Sicilia Bedda SS
 +39 388 355 2614
siciliabedda@legalmail.it
www.melonisiciliabedda.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven