Aldi test thuisbezorgservice in Ierland

Amazon opent Smart Stores in India
Amazon gaat onder de naam Smart Stores een nieuw concept introduceren in India. Door middel van Smart Stores kunnen consumenten nieuwe producten ontdekken bij lokale winkels en betalingen uitvoeren met behulp van Amazon Pay. Bij winkels die aan het Smart Store-programma deelnemen kunnen met de Amazon-app QR-codes worden ingescand, die aan bepaalde producten zijn gekoppeld. Deze QR-codes geven de klant toegang tot meer informatie over het betreffende product en geven kortingsacties aan. Vervolgens kan de klant aan de hand van de QR-codes de gewenste producten uitkiezen en met Amazon Pay hiervoor betalen. Volgens Amazon hebben duizenden lokale winkels zich voor het Smart Store-programma aangemeld, waaronder winkels van ketens als Big Bazaar, MedPlus en More Supermarkets. In de laatstgenoemde keten heeft Amazon sinds 2018 eigen belang.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Grote Chinese supermarktketens zien jaaromzet toenemen
De top 100 van China's grootste supermarktketens had over 2019 een toename in omzet van 4,1% tot 979,2 mld yuan (€ 123,7 mld). Het aantal winkels is jaar op jaar gestegen met 6,6% tot 26.000 filialen. Dit blijkt uit informatie van de China Chain Store & Franchise Association. De online omzet is meer dan verdubbeld. Grote Chinese retailers zochten naar meer manieren om digitale retail met fysieke winkels te integreren. De online omzet had daardoor een aandeel binnen de totale omzet van 4,7%. Bijna een derde van alle supermarkten begonnen met diensten voor thuisbezorging. De snelst groeiende supermarktketen was Freshippo van Alibaba. De jaaromzet van Freshippo nam jaar op jaar met 186% toe. De grootste jaaromzet werd behaald door China Resources Vanguard, met een bedrag van 95,1 mld yuan (€ 12,02 mld).
Bron: shine.cn 

België: Colruyt Group neemt dataspecialist Daltix over
De Colruyt Group heeft een meerderheidsbelang in de Belgische dataspecialist Daltix genomen. Colruyt wil de mogelijkheden van Daltix gebruiken om meer inzicht te verkrijgen in het prijsbeleid en het consumentengedrag. Daltix krijgt op zijn beurt dankzij de samenwerking met Colruyt de kans internationaal door te breken. Het aandeel van de Colruyt Group in Daltix staat op 65%. Er zijn geen financiële details bekend over de overname van het meerderheidsbelang. Mogelijk neemt Colruyt in de toekomst de dataspecialist volledig over.
Bron: retaildetail.eu 

Australië: Metcash heeft positief jaarresultaat
Metcash heeft zijn resultaten voor het fiscaal jaar tot 30 april 2020 bekend gemaakt. De omzet steeg met 2,0% tot AU$ 14,9 mld (€ 9,2 mld), terwijl de bruto winst met 1,5% toenam tot AU$ 334,9 mln (€ 205,9 mln). De omzet werd beperkt door het verlies van Drakes als klant in Zuid-Australië. De samenwerking met Drakes kwam in september 2019 tot een einde. Ondanks dat nam de supermarktomzet toe met 3,8% tot AU$ 7,5 mld (€ 4,6 mld). Met uitsluiting van Drake zou de omzet zijn gegroeid met 6,1%. In maart en april werd de omzet gestimuleerd door de uitbraak van het coronavirus. De omzet van de tien maanden daarvoor steeg met slechts 0,2%.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Aldi test thuisbezorgservice in Ierland
Nadat Aldi onlangs van start ging met een thuisbezorgdienst in het Verenigd Koninkrijk, wordt nu een soortgelijke dienstverlening getest in Ierland. net als in het Verenigd Koninkrijk werkt Aldi hiervoor samen met het platform van Deliveroo. De thuisbezorgdienst is van start gegaan bij twee Aldi-filialen in Dublin. Klanten kunnen meer dan 140 dagelijkse benodigdheden bestellen via de app van Deliveroo. Bestellingen worden samengesteld door medewerkers van Aldi en binnen 30 minuten aan huis bezorgd door koeriers van Deliveroo.
Bron: kamcity.com 

Hong Kong heeft minder retailomzet in mei
Hong Kong zag in mei zijn retailomzet verder slinken. De tegenvallende resultaten wijzen op een economie die vooralsnog niet hersteld is van zowel de sociale onrust van het afgelopen jaar als de COVID-19-pandemie. De omzet van mei wordt geraamd op K$ 26,8 mld (€ 3,09 mld), wat jaar op jaar gezien een afname is van 32,8%.
Bron: xinhuanet.com 

VK: Sainsbury's heeft meer kwartaalomzet
Sainsbury's had in het eerste kwartaal tot 27 juni een toename in onderliggende omzet van jaar op jaar 8,2%. Het bedrijf, dat nu onder leiding staat van de nieuwe CEO Simon Roberts, meldde dat de totale omzet in de 16 weken tot 27 juni toenam met 10,5%. In deze periode kwamen veel consumenten er toe om weer wekelijks grote boodschappen te doen. Ook werden online kanalen en lokale buurtwinkels vaker bezocht.
Bron: esmmagazine.com 

Albert Heijn breidt samenwerking met NS uit
Albert Heijn gaat zijn samenwerking met de NS verder uitbreiden door meer AH To Go-vestigingen te openen bij treinstations. De samenwerking tussen de NS en AH werd in 1999 ingezet met de eerste AH To Go-locaties op het centraal station van Den Bosch. Sindsdien zijn er enkele tientallen To Go-winkels bij NS-stations geopend.
Bron: esmmagazine.com 

China: JD opent eerste franchise-fruitwinkel in Beijing
Tijdens het 618 Grand Promotion-evenement van dit jaar heeft JD.com zijn eerste fruitwinkel onder een franchise-constructie geopend in Beijing. De vestiging volgt een nieuw buurtwinkelformat, dat is ontwikkeld door de dochteronderneming JD Fresh.
Bron: jdcorporateblog.com 

VK: Ocado breidt samenwerking met Tharsus uit
Tharsus, een Brits techbedrijf dat is gespecialiseerd in robottechnologie, gaat zijn samenwerking met de Ocado Group verder uitbreiden. Op dit moment is er al zeven jaar sprake van een zakelijke relatie tussen Ocado en Tharsus. Deze samenwerking wordt nu tot 2024 verlengd. Tharsus zal Ocado verder helpen met het ontwikkelen van het Ocado Smart Platform.
Bron: retailtimes.co.uk 

ShopRite trekt zich terug uit Kenia
Shoprite-CEO Pieter Engelbrecht heeft aanwijzingen gegeven dat supermarktketen zich terug zal trekken uit Kenia. De keten is van plan om zijn activiteiten in Kenia te verhuizen naar Oeganda en Tanzania. In Kenia had Shoprite te maken met worstelingen met huurbazen en toenemende verliezen. Eerder trok wegens het gebrek aan rendement de keten Choppies zich terug uit de Keniaanse markt. De enige buitenlandse supermarktketen die nu nog in Kenia actief is, is het Franse Carrefour.
Bron: bana.co.ke 

Amazon keert voor $ 500 mln aan bonussen voor werknemers uit
Amazon.com is van plan om voor $ 500 mln (€ 446,4 mln) aan bonussen uit te keren aan werknemers. De bonus is specifiek bedoeld voor de werknemers en partners die tijdens de coronacrisis cruciale rollen vervullen. Medewerkers die gedurende juni voor Amazon werkzaam zijn geweest, krijgen bonussen die lopen van $ 150 tot $ 3.000 (van € 133,93 tot € 2.678,57). Amazon geldt als de grootste online retailer ter wereld en verwerkt ongeveer 10 miljard bestellingen per jaar. Het bedrijf staat de laatste maanden onder zware druk van de Amerikaanse overheid en vakbonden met betrekking tot of er wel genoeg wordt gedaan om werknemers tegen COVID-19 te beschermen. Werknemers bij zes Amazon-locaties in Duitsland besloten tot stakingsacties over te gaan, nadat enkele collega's bij logistieke centra positief waren getest op het coronavirus.
Bron: reuters.com 

VS: Publix aan top in Newsweek Customer Service List
Publix Super Markets heeft een hoge plek verworven in de 2020 America’s Best Customer Service-index van Newsweek. Publix behaalde een score van 9,01 in de categorie voor landelijk opererende supermarktketens, wat goed was voor de nummer 1-positie. In de algemene lijst behaalde Publix met een notering op de negende plaats als enige supermarktketen vermelding in de top tien. Publix Pharmacy belandde op de derde plaats in Florida in de Best-In-State Customer Service-lijst, eveneens gepubliceerd door Newsweek. Newsweek stelt de ranglijsten voor klantenservice samen aan de hand van informatie van het marktonderzoeksbureau Statista. Statista hield in de periode van juli tot augustus 2019 een enquête onder meer dan 20.000 Amerikaanse consumenten.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Wakefern gebruikt online platform van S4RB
Wakefern Food Corp. heeft door Solutions for Retail Brands (S4RB) een online platform laten ontwikkelen. Het platform deelt actuele informatie en analyses van Wakefern met leveranciers van de huismerkproducten in het assortiment van de groothandelaar. Het Affinity-platform van S4RB wordt geïntegreerd met de andere systemen van Wakefern en zal een rol spelen in alle stadia van het huismerkproces, lopende van de ontwikkeling van nieuwe producten tot evaluaties van de afzet van oudere producten.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven