De commercials over de Franse eco-vriendelijke Orchard-perziken zijn weer op de radio

Het Franse perzikseizoen is 4 weken geleden in een uitzonderlijk hoog tempo van start gegaan! Sinds het begin van het seizoen is er meer dan 23.000 ton aan perziken geoogst. De inkomsten zijn hierdoor met 33% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en 20% van de perziken is al geoogst.

Het opheffen van de lockdown en de weersomstandigheden die zich eerder als lenteachtig dan als zomers lieten omschrijven, hebben in veel regio’s voor problemen gezorgd. Om die reden hebben telers besloten de verkoop van perziken te promoten door reclame te maken op de radio. Van woensdag 1 juli tot en met zaterdag 4 juli aanstaande worden daarom op RTL-radio op de momenten waarop de meeste mensen naar de radio luisteren 30 commercials uitgezonden. Die commercials zullen naar schatting door zo’n 6 miljoen luisteraars per dag gehoord worden.

De commercials zullen met name de steeds populairder wordende eco-vriendelijke Orchard-perziken gaan promoten. Volgens de laatste CSA-rapporten die in opdracht van Interfel en FranceAgrimer het 'niveau van vertrouwen' in groenten en fruit heeft bestudeerd, heeft 46% van de deelnemers de eco-vriendelijke Orchard-perziken genoemd, heeft 35% voor verse groenten en fruit gekozen en, belangrijker nog, ligt het vertrouwensniveau voor groenten en fruit momenteel op 79%.

Dit geeft veel voldoening en is een mooie beloning voor het werk van de telers!

Voor meer informatie: 
Raphaël Martinez
Pêches et abricots de France
575 chemin du chai 30900 Nîmes
Telefoonnummer: 04.66.84.12.12

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven