Oriëntaalse groothandel 'Grüne Saison' opent woensdag haar deuren op groothandelsmarkt Düsseldorf

Ook in deze zware tijden van corona zijn er ambitieuze nieuwe ondernemers die voor de groenten- en fruithandel kiezen. Op 1 juli 2020 opent op de groothandelsmarkt in Düsseldorf het nieuwe bedrijf 'Grüne Saison' haar deuren. De gebroeders Jatal zullen de groothandelsklanten een rijk aanbod aan oriëntaalse groenten- en fruitproducten aanbieden, onder andere uit hun herkomstland Syrië, vertelt eigenaar Mohamed Jatal.

Terug naar de familiewortels
Vijf jaar geleden kwamen de beide broers naar Konstanz, in het diepe zuiden van Duitsland. Na een opleiding in de richting van mechatronica en een verhuizing naar Oberhausen besloot Mohamed Jatal om zijn entree te maken in de levensmiddelenhandel, terug naar de wortels van zijn familie. "Mijn vader is van oudsher vershandelaar in de Syrische stad Latakia aan de Middellandse Zee. Hierdoor zijn we praktisch opgegroeid op de groothandelsmarkt. Ook hier in Duitsland zien we potentieel voor Syrische groenten- en fruitproducten, vooral in het Rijn-Ruhrgebied, waar veel Arabische retailers en gastronomen gevestigd zijn.“

Links: verse amandelen, rechts: verse pistachenoten

Zodra er op de groothandelsmarkt Düsseldorf een huuroppervlak vrij kwam in de bloemenhal, heeft de ambitieuze handelaar direct toegehapt. "De groothandelsmarkt Düsseldorf beschikt over voldoende opslagcapaciteit en een breed aanbod. Dat laatste is voor ons absoluut geen nadeel, omdat we het bestaande aanbod aldaar nu verrijken met nieuwe en verrassende producten“, aldus Mohamed. Het productspectrum van het nieuwe groothandelsbedrijf omvat aanvankelijk overwegend bijzondere groentensoorten, bijvoorbeeld mini-aubergines en -courgettes, ronde paprika's, erwten, bonen en de meest uiteenlopende spinaziesoorten. Het gros van de producten stamt uit Syrië, Libanon, Jordanië, evenals Noord-Afrika.


Mini-courgettes en mini-aubergines horen tot het basisassortiment. Een deel van de producten wordt via Nederlandse leveranciers in Venlo en Rotterdam afgenomen. 

Exclusief partnerschap vanaf de volgende herfst 
In eerste instantie zetten de gebroeders Jatal in op groenten, binnenkort zal het assortiment echter ook uitgebreid worden met ingevlogen fruit uit het Nabije Oosten. "Syrië is een vruchtbaar land, talrijke groenten- en fruitsoorten groeien daar. We hebben nu ook een Syrische grootleverancier gevonden die ons exclusief wil beleveren met producten van daar. Momenteel is het vanwege corona heel gecompliceerd om de producten door middel van luchtvracht af te nemen. Vanaf de volgende herfst zullen we het merk van dit bedrijf echter exclusief op de Duitse markt aanbieden.“


Links: de oriëntaalse groente okra, rechts: mini-pompoen

"Iedereen is van harte welkom"
Juist voor nieuwe ondernemers is het van doorslaggevende betekenis om binnen de kortste tijd een trouwe clientèle op te bouwen, weet Mohamed. "We richten ons voornamelijk op zelfstandige, oriëntaalse supermarkten en gastronomen. Ook andere afnemers, bijvoorbeeld weekmarkthandelaren, zijn bij ons van harte welkom." De groothandelaar zal zijn klanten overwegend vanuit zijn stand bedienen. Op wens van de afnemers worden de producten ook in de nabije omgeving uitgeleverd.


Links: eivormige komkommers zijn een ronde vruchtgroentensoort die zeer populair is in de oriëntaalse keuken. Rechts: bonen en andere peulvruchten horen tot de basisvoedingsmiddelen in Arabië.

Het meerjarendoel van de broers is om hun bedrijf stapsgewijs uit te breiden en hun bekendheidsgraad geleidelijk te vergroten. "We willen ons verkoopoppervlak en onze voertuigvloot vergroten, zodat we onze activiteiten uit kunnen breiden naar andere deelstaten en het nabijgelegen buitenland (Nederland en België). Als alles volgens plan verloopt, zou levering aan de bekende retailketens op den duur ook in aanmerking komen“, luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Grüne Saison e.K. - Orientalische Obst & Gemüse
Mohamed Jatal
Ulmenstraße 275
Großmarkt Düsseldorf - Blumenhalle
40468 Düsseldorf
+49 1575 6400530
GrueneSaison@gmail.com 
www.gruenesaison.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven