Gerrit Krebaum, fruitkwekerij en AGF-speciaalzaak De Braaken

“Consumenten zijn kritisch en we moeten ze beter informeren”

Tholen – De laatste weken scheen de zon volop en kwamen ook de eerste verontrustende nieuwsberichten over verdroging in het nieuws. Consumenten worden daarom steeds kritischer, zo ervoer ook ondernemer Gerrit Krebaum van fruitkwekerij en AGF-speciaalzaak De Braaken. Hij ontving een mail van een geschokte passant die zag dat de sproeiers in de boomgaard van Krebaum aanstonden op het heetst van de dag. Zij vond het onbegrijpelijk dat “haar” water werd “verspild” en verzocht om het sproeibeleid aan te passen.

“Maar met ‘haar’ water maken we ook ‘haar’ voedsel. Gelukkig had deze mevrouw haar telefoonnummer erbij gezet en ik belde haar om uit te leggen dat we móeten sproeien om het fruit te koelen en zo te beschermen tegen de zon. Niet sproeien leidt tot verbranding van vruchten en voedselverspilling. Helaas stond ze hier niet voor open en bleef boos om mij”, vertelt Gerrit. Het telefoontje bleef aan hem knagen. “Vaak zijn er veel meer mensen die met deze mening rondlopen. Ik wilde er een positieve draai aan geven.”

Gerrit postte op de Facebook-pagina van De Braaken een uitgebreide uitleg over zijn sproeibeleid.  “Gelukkig heb ik daarop heel veel positieve reacties gekregen. Zowel in de winkel als mensen die het Facebookbericht uitgebreid deelden. Er is dus kennelijk behoefte aan dit soort informatie. Daaruit maak ik op dat we kennelijk de mensen om ons heen niet goed genoeg informeren en daarmee laten we een belangrijke kans liggen. Door te informeren, zorg je voor begrip en gaan mensen zelfs met je meedenken. Dat is beter dan je achteraf moeten verdedigen tegen een reeds gevormde mening van iemand die er vaak geen verstand van heeft”, aldus Gerrit.

Voor meer informatie

Gerrit Krebaum
De Braaken
Turnhoutsebaan 15
Goirle
T: 013 534 2115
info@debraacken.nl 
 www.debraacken.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven