Tijdelijke sluiting Spaans groentenbedrijf Fruveco door nieuwe coronahaard

Het Spaanse groenteteeltbedrijf Fruveco, dat zich ook toelegt op het invriezen van groenten, heeft na een uitbraak van coronavirus met 8 positieve gevallen onder zijn werknemers besloten de fabriek in El Raal, in de regio Murcia, tijdelijk te sluiten om de veiligheid van het personeel, hun families en de plaatselijke bevolking niet in gevaar te brengen.

In een verklaring heeft het bedrijf uitgelegd dat het zich sinds het begin van de pandemie aan alle noodzakelijke desinfectie- en controlemaatregelen heeft gehouden ter bescherming van de gezondheid van al zijn werknemers. Daarbij heeft het ook de aanbevolen identificatieprotocollen opgevolgd om bij een eventueel contactonderzoek mogelijke positieve gevallen te kunnen opsporen. “Door deze werkwijze en het verantwoordelijke gedrag van het voltallige personeel hadden we gelukkig tot nu toe nog geen uitbraak gekend."

Fruveco benadrukt ten stelligste dat de valse beschuldigingen die hier en daar geuit worden geheel ongefundeerd zijn. “Zo hebben we altijd alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen en die zijn ook aan meerdere officiële inspecties onderworpen, de laatste nog kortgeleden op 26 juni 2020".

Naast deze controles biedt het bedrijf aan alle personeelsleden de mogelijkheid zich geheel vrijwillig te onderwerpen aan een test om zo de veiligheid maar ook het veiligheidsgevoel onder de werknemers te verhogen.

Bron: murciaeconomia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven