VK legt tarieven op voor groenten en fruit als er geen handelsovereenkomst wordt gesloten

De Spaanse Unie van Tuinbouwers en Veetelers heeft haar bezorgdheid geuit over het voornemen van het Verenigd Koninkrijk om tarieven op te leggen voor tuinbouw- en voedingsproducten uit de EU als het niet tot een handelsovereenkomst met de Europese Unie komt. Zij dringen er bij de Spaanse regering op aan om druk uit te oefenen op de EU om zo snel mogelijk een preferentiële overeenkomst te ondertekenen om dit te voorkomen.

In een verklaring benadrukt de organisatie dat de agro-voedingsmiddelenhandel met het Verenigd Koninkrijk, met een positief saldo van meer dan 2.900 miljoen euro ten gunste van Spanje, van essentieel belang is voor de Spaanse tuinbouwsector. Het vertegenwoordigt 8% van de totale export van tuinbouwproducten, volgens het laatste MAPA-rapport.

De meest geëxporteerde Spaanse groenten en fruit naar het Verenigd Koninkrijk zijn zachtfruit, kiwi's en kaki's (8%), citrus (7%) en groenten (6%), dus de geplande tarieven kunnen een zware klap zijn voor de tuinbouwers.

Volgens de Britse regering zouden mandarijnen en clementines kunnen worden belast met een tarief van 16%, sinaasappelen met een tarief van 3,2 tot 10% en citroenen met maximaal 6%. Voor aardbeien zou een tarief van 12,8 % gelden en voor frambozen een tarief van 8,8 %.

Bron: agrodiariohuelva.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven