Galiameloen met oranje vruchtvlees gepresenteerd

Intersemillas heeft een nieuwe toevoeging aan haar aanbod meloenrassen gepresenteerd, namelijk een Galiameloen met oranje vruchtvlees, aangeduid met M-10699.

"Dit Galiaras onderscheidt zich met zijn aromatische geur en heeft de textuur van een traditionele Galiameloen. Zijn harde schil maakt dit ras ideaal voor transport en het unieke oranje vruchtvlees draagt onmiskenbaar de signatuur van Intersemillas en staat bovendien garant voor een hoog gehalte aan betacaroteen."

"Dit nieuw ras richt zich op een specifieke doelgroep die op zoek is naar alternatieven en nieuwe smaakervaringen. De meloen heeft een bescheiden formaat (met afhankelijk van het teeltgebied een gemiddeld gewicht van rond de kilo), kan worden uitgelepeld en heeft een geweldige smaak en sappig vruchtvlees."

"De meloenteelt is van groot economisch belang voor Spanje dat behoort tot de grootste telers en exporteurs van meloenen in de wereld. Inveseed, het onderzoeks- en veredelingscentrum van Intersemillas, is zich terdege bewust van de behoeften van de Spaanse sector. "Wij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van Piel de Sapo, Galia, gele en witte meloenen, waarvoor we speciale programma's hebben opgezet om rassen te ontwikkelen die bestand zijn tegen echte meeldauw en schimmels."

"Het succes van genetische verbetering richt zich op de ontwikkeling  van ziektebestendige meloenrassen waarbij de smaak altijd voorop blijft staan. De introductie van resistente genen moet daarom altijd gebeuren zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen."

"Een succesvol voorbeeld hiervan is de introductie van onze oranjevlezige Piel de Sapo-rassen Sorrola en Pinazo op de Italiaanse markt. Twee jaar geleden gingen we hiervoor een exclusieve overeenkomst met L'Orto di Eleonara op Sardinië aan, één van de meest toonaangevende fruitleveranciers in Italië."  

"Vandaag de dag hebben we een landelijke en internationale catalogus van producten voor regio's als Noord-Amerika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied, etc."

"Als kenner van de behoeften van de Spaanse sector zetten we nu in op Piel de Sapo Galgo en Conquistador-rassen die voldoen aan de eisen van telers in Almeria, Murcia en Castilla-La-Mancha. Hierbij wordt gezocht naar rassen met de traditionele smaak die wij 'el sabor de toda la vida' noemen."

 

Voor meer informatie:
Pablo Pérez Moreno
Inveseed
Email: pablo@inveseed.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven