Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Extreem drukke midzomer bij Zweedse webwinkel leverde 29,4 ton aardappelen

De pandemie en waarschijnlijk het warme weer zorgden ervoor dat meer Zweden dan normaal midzomer vierden aan de scherenkust van Stockholm. Tenminste, daar lijkt het op als je de cijfers van Mathem bekijkt: tijdens midzomer noteerde het bedrijf een record aantal ‘scherenkustleveringen’. Mathem bestaat nu zes jaar en groeide het laatste jaar met 30 procent.

Dit jaar leverde Mathem per boot onder andere 1,6 ton nieuwe aardappelen, 868 kilo haring en 418 kilo aardbeien aan klanten die midzomer vierden aan de scherenkust. Het totale aantal leveringen kwam op 630, tegenover 477 vorig jaar.

Johan Lottorin, verkoop- en marketingdirecteur voor particulieren bij Mathem: “De vraag naar onze scherenkustleveringen is tot nu toe enorm geweest en dat is fijn aangezien we onze capaciteit aanzienlijk hebben vergroot. We houden er rekening mee dat de scherenkust van Stockholm deze zomer een populairdere bestemming dan normaal zal zijn. Tijdens de midzomerweek hebben we enorme hoeveelheden midzomereten geleverd, en zoals we eigenlijk verwacht hadden, waren de nieuwe aardappelen het meest in trek. En iets onverwachter: ook watermeloen was erg populair, daar hebben we bijna 900 kilo van geleverd.”

In totaal leverde Mathem door heel Zweden tijdens de midzomerweek 29,4 ton aardappelen, 20,5 ton watermeloen, 11,9 ton haring en 5,6 ton aardbeien. De getallen zijn inclusief de eerder genoemde leveringen aan de scherenkust.

Bron: ehandel.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven