Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

ZTI smart Machines:

"De Dicer snijdt 12 geschilde watermeloenen per minuut tot blokjes"

ZTI smart Machines uit Tuitjenhorn richt zich volkomen op de groente en fruit verwerkende machines. "En de ontwikkelingen daar staan zeker niet stil. Dit jaar alleen al zijn er vier compleet nieuwe machines ontwikkeld. En er komt nog meer aan. De meest recente machine uit de koker van dit  bedrijf uit Noord-Holland is de Dicer. En zoals bij alle machines van ZTI laat de naam geen twijfel over wat de machine doet. Hij maakt blokjes", aldus ZTI. 

De Dicer snijdt twaalf geschilde watermeloenen per minuut tot blokjes. Het fruit moet nog wel, handmatig op de aanvoerband gelegd worden. Geheel volgens alle veiligheidsprotocollen is persoonlijk contact met de messen, door de uiterst veilige constructie, uitgesloten. De band transporteert het fruit verder de machine in en positioneert het fruit voor de eerste handeling. Hier wordt het fruit door een combinatie van horizontale en verticale messen geleid, waardoor vingers ontstaan. Bij de volgende handeling gaan de vingers zijdelings door een set verticale messen. Het resultaat is messcherp gesneden blokjes. Klaar om te verpakken in bijvoorbeeld fruitsalades.

"De consument kiest voor een vers en attractief product"
Hans Keijzer en Machiel Honig merken dat convenience food steeds meer ruimte gaat innemen in het groente- en fruitschap in de supermarkt. Met name op het gebied van fruitverwerking is de vraag naar machines die snel en behoedzaam kunnen verwerken groot. Vanuit een klantvraag is recent de ZTI Pineapple Peeler op de markt gekomen. De machine snijdt van een hele ananas een tonnetje, zonder schil en zonder kern. De verwerker verpakt de ananas in een ronde container en samen met de scherp gesneden ananas vormt dat een zeer attractief eindproduct in het vers-schap. Wat deze machine speciaal maakt is dat hij de ananas snijdt en niet stanst. Directeur Hans Keijzer licht toe: "Handle with care is één van onze USP’s. Het fruit wordt altijd met de uiterste zorg verwerkt. We maken altijd gebruik van bewegende messen. Meestal van dunschillers, die yield verhogend werken Bij de Dicer wordt er gebruik gemaakt van off set messen. Zo breng je niet al het materiaal in een keer in de vrucht. Dat voorkomt onnodig sapverlies, verlengt de shelflife en geeft mooie, scherp gesneden en gelijkmatig gevormde blokjes."


Hans Keijzer (l) en Machiel Honig (r)

Mede directeur Machiel Honig bevestigt dat er ook nog genoeg nieuwe machines aankomen. "De vraag naar fruitverwerkende machines is groot. Zijn team van engineers is volop bezig met het integreren van vision en robotica in de machines. Fruitoriëntatie en het volledig automatisch inzetten is de toekomst. Dat doen we omdat we voorop willen blijven lopen met nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Samen met stagiaires en afstudeerders van de HTS en TU hebben we al veelbelovende proefopstellingen gemaakt die binnenkort wellicht ingezet gaan worden. Daarnaast geloven we dat het repetitieve werk dat nu nog manueel gedaan wordt in de toekomst zal verdwijnen. Zeker een goede tweede reden om hier op te focussen. Vanuit onze klanten komt er ook voldoende vraag naar andere fruitverwerkende machines. Onze engineers hebben genoeg te doen", aldus Honig.

Voor meer informatie:
Hans Keijzer
ZTI smart Machines
+31 (0) 224 - 55 33 00
info@zti.nl
www.zti.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven