Siciliaanse verdello citroen beginnen goed

Het Siciliaanse Società Agricola C.A.I., dat zich bezighoudt met de teelt en afzet van hoogwaardig citrus, is onlangs uitgebreid en is nu ook operationeel in het noordelijker gelegen Toscane.

De broers Carmelo en Salvatore Scarcella (foto genomen tijdens Fruit Logistica 2020)

De nieuwe faciliteit in Grosetto is nu een referentiepunt voor producenten uit de regio Maremma. Er worden met name biologische gewassen geteeld voor Italiaanse supermarktketens met een totaal volume van ongeveer 2000 ton. Het gaat om meloenen, mini watermeloenen, blauwe bessen, wortels, komkommers, verschillende soorten tomaten en courgettes.

Tomaten verwerkt in Grosetto

“Ondanks het nogal grillige klimaat is de opbrengst dit jaar goed en zijn we blij dat we fungeren als referentiepunt voor de Toscaanse producenten. We hebben een volledig Siciliaans model geïmplementeerd, dat zeer gewaardeerd wordt in Maremmo. Een dergelijk succes is te danken aan ons vermogen om met al onze partners en telers te communiceren,” zegt Salvatore Scarcella. 

Courgettes afkomstig uit de faciliteit in Grosetto

Toch is het bedrijf sterk gehecht aan haar oorsprong en blijft de teelt van citrus in de Siciliaanse provincie Messina onverminderd doorgaan. In 2019 werd er ongeveer 18.000 ton citrus op de markt gebracht.

Siciliaanse citroenen

“Het seizoen van de bianchetto citroen zit er bijna op en we staan op het punt om de verdello te gaan oogsten. Dit jaar verwachten we een grotere opbrengst dan vorig seizoen, ongeveer 1.500 ton in totaal. We hopen dat het weer goed blijft en dat de rijping soepel verloopt zodat we onze klanten in alle opzichten tevreden kunnen stellen. Het seizoen van de verdello citroen eindigt rond half september,” zegt Scarcella. 

Verpakte citroenen voorzien van het logo van het bedrijf

“Vorig jaar deed de verdello citroen het erg goed en de gemiddelde prijzen bedroegen meer dan €2,00 per kilo. Voor 2020 verwachten we ook deze prijs, misschien zelfs iets hoger,” concludeert Scarcella.

Voor meer informatie:
Società Agricola Cooperativa Agricoltori Ionici
CAI A R.L.
Via Cesare Battisti 315 
98023 Furci Siculo (Me)
Italië
+39 348 810 2056
caiarl@caiarl.com
www.caiarl.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven