Aldi introduceert Nutri-Score-systeem voor huismerk

Portugal: Continente krijgt "COVID SAFE"-erkenning
De Portugese supermarktketen Continente heeft officiële erkenning gekregen voor veiligheid bij de eigen vestigingen. De keten heeft zodoende het officiële COVID SAFE-label gekregen van het inspectiebureau APCER. Naar eigen zeggen is Continente de eerste supermarktketen in Portugal die dit label mag dragen. Alleen bedrijven die overeenkomen met alle richtlijnen met betrekking tot COVID-19 en de eigen werkplek komen voor het COVID SAFE-label in aanmerking. Het concept van COVID SAFE is ontwikkeld door APCER, dat eerst een uitvoerige inspectie uitvoert voordat het label wordt uitgereikt.
Bron: esmmagazine.com 

Rusland: Magnit kondigt doelstellingen voor duurzaamheid aan
De Russische supermarktketen Magnit heeft een uitvoerig plan voor meer duurzaamheid aangekondigd. De keten belooft met 2025 de uitstoot van broeikasgassen met 30% te verminderen en de voedselverspilling met 50% terug te dringen. De geplande strategie beslaat vijf verschillende kenmerken, namelijk het milieu, duurzame leveringsketens, werknemers, de omliggende gemeenschap en gezondheid en welzijn. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de ambitie om binnen de Russische retailsector een koploper te worden op het gebied van duurzaamheid.
Bron: esmmagazine.com 

Zwitserland: Aldi introduceert Nutri-Score-systeem voor huismerk
Aldi Suisse gaat bij zijn huismerken Fresh Cut en Good Choice gebruik maken van het Nutri-Score-systeem. Het labelsysteem wordt vanaf het begin van juli toegepast. De producten van de twee huismerken betreffen onder andere verschillende soorten sandwiches, salades en voorgekookte pasta. Het Nutri-Score-systeem wordt in eerste instantie gebruikt bij de salades en Aziatische kant-en-klaar-maaltijden, maar zal later bij het gehele assortiment van Fresh Cut en Good Choice worden toegepast.
Bron: esmmagazine.com 

VK: meer online omzet voor Tesco in eerste kwartaal
Tesco had in de periode van 13 weken tot 30 mei een forse toename in omzet. Met name de online omzet steeg enorm, dankzij de ontwikkelingen rondom COVID-19. De groepsomzet steeg met 8,0%, waarbij de like-for-like-omzet met 7,9% toenam. In de Britse markt stond de toename in omzet op 9,1% en op 8,7% qua like-for-like-omzet. De online omzet steeg met 48,5%. In Ierland steeg de omzet met 19,7%, qua LFL met 20,5% en qua online omzet met 50,9%. De Booker-afdeling van Tesco had een toename in omzet van 6,1%. De LFL-omzet van deze afdeling steeg slechts met 0,6%. De online omzet nam echter toe met maar liefst 106,3%. De Centraal-Europese markt van Tesco met uitsluiting van polen steeg qua omzet met 3,3%, en qua LFL-omzet met 3,9%.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: John Lewis neemt Co-op-directeur aan
Het Britse John Lewis Partnership heeft Co-operative Group-directeur Pippa Wick aangetrokken als nieuwe directeur van de afdeling voor warenhuizen. Wicks is op dit moment nog actief als onderdirecteur bij Co-op en zal in augustus bij John Lewis aan de slag gaan.
Bron: reuters.com 

China: Walmart gebruikt nieuwe technologie voor voedselveiligheid
Walmart China werkt samen met het techbedrijf Varcode aan nieuwwe digitale technologie, waarmee voedselveiligheid wordt verbeterd. De oplossing van Varcode zorgt ervoor dat de versheid van AGF beter kan worden gecontroleerd. Het systeem maakt gebruik van streepjescodes, die met een smartphone kunnen worden ingescand. Varcode-CEO Joseph Battoe zegt vereerd te zijn om als jong bedrijf te zijn uitgekozen door Walmart. "Walmart zit in de wereldklasse wat betreft logistiek en leveringsketens", aldus Battoe. De samenwerkig tussen Varcode en Walmart China is onderdeel van de Walmart Food Safety Innovation Pipeline. Dit is een initiatief dat de besmetting van versproducten bij retailers tegen moet gaan.
Bron: adweek.com

VS: H-E-B gaat lonen verhogen
Net als veel andere Amerikaanse supermarktketens stopt het Texaanse H-E-B met de tijdelijke COVID-19-gerelateerde salarisbonussen. Tijdens de pandemie heeft H-E-B onder de naam "Texas Proud" een programma opgezet, dat tijdelijke bonussen aan medewerkers verstrekte. In plaats daarvan is H-E-B nu van plan om lonen van medewerkers in winkels en de leveringsketens permanent te verhogen. Via het Texas Proud-programma kregen werknemers $ 2 (€ 1,78) extra uitgekeerd. H-E-B heeft nog geen toelichting gegeven over de nieuwe loonsverhogingen.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Target breidt assortiment van afhaaldiensten uit
Target gaat het assortiment van zijn afhaaldiensten uitbreiden met 750 versproducten en diepgevroren producten. Hieronder bevinden zich onder andere fruit, groente en vlees. Het uitgebreide assortiment is met het einde van deze maand beschikbaar bij meer dan 400 vestigingen. Met de zomervakantie moet dit aantal op meer dan 1.500 vestigingen staan. Target had al langer plannen om het aantal verschillende producten van zijn online kanalen dit jaar uit te breiden. De ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat deze plannen nu versneld zijn uitgevoerd.
Bron: cnbc.com 

VS: FreshDirect breidt uit met Express-bezorging in NYC
De online supermarkt FreshDirect heeft zijn services uitgebreid met thuisbezorging binnen twee uur. De Express-bezorgdienst is beschikbaar in Brooklyn, Manhattan en delen van Queens in New York City. FreshDirect Express is als extra optie te vinden op de app en website van FreshDirect. Ook is het bedrijf van plan om zijn afhaaldiensten uit te breiden in regio's waar hier veel vraag naar is, zoals Philadelphia, de Hamptons en Washington, D.C. Op dit moment zijn is de afhaaldienst alleen beschikbaar bij het hoofdkwartier van FreshDirect in de Bronx en in Hackensack, New Jersey. Door middel van de afhaaldienst kunnen consumenten kiezen uit een breed assortiment, met onder andere zalm uit Alaksa, groente en fruit van lokale telers en een selectie aan alcoholische dranken. Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft het bedrijf het aantal vaste klanten toe zien nemen met 50%.
Bron: grocerydive.com 

VS: Meijer ondersteunt slechtziende klanten met gratis app
De in de Amerikaanse Midwest-regio gevestigde keten Meijer gaat blinde en slechtziende consumenten ondersteunen door middel van de app Aira. Aira moet ervoor zorgen dat de winkelervaring voor deze klantengroep toegankelijker en makkelijker wordt. Meijer is een van de eerste supermarktketens in de regio die de app gratis beschikbaar stelt. 
Bron: prnewswire.com 

VS: Schnucks investeert in lokaal AGF
Schnuck Markets heeft plannen bekend gemaakt om dit jaar voor meer dan $ 5 mln (€ 4,46 mln ) aan lokaal geteeld AGF in te kopen. Net als de supermarktketen zelf bevinden de telers die het AGF gaan leveren zich in de omgeving van St. Louis. Schnucks is voor de nieuwe plannen een samenwerkingsverband begonnen met het logistieke platform Foodshed.io. Door middel van dit marketingplatform kunnen grote retailers hun weg vinden naar lokale, zelfstandige teeltbedrijven. De samenwerking zorgt er daarnaast ook voor dat het AGF gegarandeerd aan de hoge kwaliteitsstandaarden van Schnucks voldoet.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven