Andersons Midlands

Rapport toont kostenstijgingen voor de fruitsector tijdens Covid-19-pandemie

John Pelham van Andersons Midlands heeft een rapport opgesteld over de mogelijke gevolgen van Covid-19 voor de teelt- en productiekosten van de Britse groenten- en fruittelers in 2020. Het rapport is verschenen op aanvraag van de National Farmers Union, de British Growers Association, British Summer Fruits en British Apples.

De spoedige voltooiing van dit rapport werd belangrijk geacht om telers, marketeers, hun klanten en de overheid te voorzien van informatie. Een nadeel van de publicatie begin juni 2020 is dat sommige opmerkingen over de gestegen productiekosten gebaseerd zullen zijn op prognoses in plaats van op feitelijke gegevens. Dit is dan ook een eerste rapportage, die financiële toelichtingen geeft voor die gewassen waarvoor reeds actuele informatie beschikbaar is. Een verdere bijstelling wordt later in het jaar verwacht, wanneer er actuele gegevens beschikbaar zijn voor die gewassen waarvan de periode van belangrijke uitgaven nog niet is aangebroken.

Stijging van de arbeidskosten voor asperges

De auteur benadrukt dan ook dat dit rapport is gebaseerd op de omstandigheden die golden op het moment dat het werd geschreven en dat het geen speculaties bevat over de financiële gevolgen van mogelijke toekomstige gebeurtenissen.

Bedrijven vrezen het meest of zij personeel zullen moeten ontslaan, omdat de personeelskosten te hoog zullen worden als gevolg van de coronapandemie.

Klik hier om het volledige rapport van British Summer Fruits te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven