Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

POC vindt LIDL reclame misleidend

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen LIDL. LIDL adverteert met de verkoop van fritesaardappelen voor € 0,99 voor 2,5 kg (dus € 0,40/kg) met daarbij de slogan: ‘wij steunen de aardappeltelers’. De POC vindt dat er geen sprake is van steunen van telers wanneer ver onder de kostprijs van rond de € 0,19/kg wordt gekocht van deze telers. LIDL zou de telers pas steunen als ze de fritesaardappelen voor € 0,25/kg zouden inkopen!

"De POC vindt het prachtig dat Lidl inspeelt op de actie Benefrietje om het overschot aan fritesaardappelen weg te werken. Lidl voegt er echter nog de slogan aan toe ‘We steunen onze boeren’. Voor een boer die zijn aardappelen tot in juni bewaart zijn de kosten opgelopen tot ongeveer 19 cent/kg en de prijs die de boer op dit moment voor zijn fritesaardappelen krijgt ligt tussen de 2 en de 5 cent. De POC vindt dat als Lidl de aardappeltelers echt wil steunen ze dan ook minimaal de kostprijs aan de boer moeten betalen. Lidl betaalt volgens ons juist niet de kostprijs van 19 ct/kg wat de meeste media melden, maar veel lager. Daar wringt het dus", aldus de organisatie. 

Voor meer informatie:
Keimpe van der Heide 
06-22072174

Publicatiedatum: