Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curator zet lopende rechtszaken en procedures failliet Hartman voort

Wegen de kosten van doorprocederen op tegen de mogelijk baten? Die vraag heeft curator Hillie Lunter zich in de afhandeling van het faillissement van A.C. Hartman gesteld en met 'ja' beantwoordt, weet Friesch Dagblad. De curator neemt twee lopende procedures van de failliete bv's van Hartman over om op die manier de mogelijkheden voor een hoger beroep open te houden.

Meer bewijs nodig 
Het daarin in de procedures over het buiten de boekhouding om verkopen van tweede klasse product, waarvoor tot nu toe nog 'onvoldoende bewijs' was volgens de rechter half april. In hoger beroep kunnen de zaken opnieuw beoordeeld worden. 

Voor de rechter staat nog niet vast dat de zwarte handel 'omvangrijk' was, waarna ook nog aangetoond zal moeten worden hoe groot die schade precies is. Een belangrijk deel van de schade kan volgens de rechter sowieso niet toegewezen worden. 

De curator heeft na die uitspraak nog meer papierwerk verzameld om mogelijk alsnog met meer bewijzen te komen, zo gaf zijn in een faillissementsupdate begin juni mee.