Delhaize wil dit jaar uitbreiden met 30 winkels

Rusland: Lenta opent twee nieuwe supermarkten in St. Petersburg
De Russische keten Lenta heeft twee nieuwe supermarkten geopend in St. Petersburg. De eerste locatie heeft een winkelruimte van 982 vierkante meter. De locatie is uitgerust met negen kassarijen en biedt parkeergelegenheid voor ongeveer 100 auto's. De tweede winkel heeft een winkelruimte van 1.079 vierkante meter, heeft eveneens negen kassarijen en biedt parkeerruimte voor 80 auto's. Door de twee nieuwe locaties komt het totale winkelnetwerk van Lenta in Rusland op 248 vestigingen.
Bron: esmmagazine.com 

Hongaarse e-commercesector is € 2,2 mld waard
De e-commercesector van Hongarije was in 2019 HUF 781 mld (€ 2,2 mld) waard. De Hongaarse online retailsector zag jaar op jaar een toename in omzet van 17%. Als gestelde prognoses van eNet en Reacty Digital uitkomen, zal de online sector van Hongarije in 2024 een omzet behalen van meer dan € 4,9 mld.
Bron: ecommercenews.eu 

Portugal: Mercadona investeert € 8 mln in nieuw hoofdkantoor
Het Spaanse Mercadona is van plan om voor het einde van dit jaar 10 nieuwe winkels te openen in Portugal. De winkels komen te staan in de districte Aveiro, Porto en Viana do Castelo. Nadat het bedrijf in december 2019 een grote vestiging in Vila Nova de Gaia had geopend, kondigde de keten aan dat de ruimtes boven deze vestiging zullen worden gebruikt als hoofdkantoor. In totaal zal het kantoor plaats bieden aan 150 werknemers. Het hoofdkantoor is gerealiseerd aan de hand van een investering van € 8 mln.
Bron: jornaleconomico.sapo.pt 

België: Delhaize wil dit jaar uitbreiden met 30 winkels
Delhaize wil dit jaar nog 30 nieuwe vestigingen openen. In de eerste helft van 2020 heeft Delhaize al 23 nieuwe locaties in bedrijf laten gaan. De 30 nieuwe vestigingen zouden voornamelijk onder een buurtwinkelformat vallen. Naar eigen zeggen heeft Delhaize veel geleerd van de coronacrisis. Door de crisis is het marktaandeel van kleinere supermarkten gestegen. Ook heeft Delhaize wegens de coronacrisis zijn winkeltijden aangepast en de assortimenten van afzonderlijke winkels beter toegespitst op de lokale vraag.
Bron: retaildetail.eu 

VK: overname van Poundland-eigenaar vertraagd door COVID-19
Andy Bond, de directeur van de Pepco Group, heeft aangegeven dat de coronacrisis heeft geleid tot een vertraging van de plannen voor overname van het bedrijf. Het moederbedrijf van de Pepco Group, het Zuid-Afrikaanse Steinhoff, verkeert al langere tijd in financiële moeilijkheden en wil daarom de mogelijkheden van een overname van de Pepco Group verkennen. De overname zou neer kunnen komen op een beursgang of de verkoop van privé-aandelen. De Pepco Group is in het Verenigd Koninkrijk onder andere verantwoordelijk voor de discountketen Poundland.
Bron: reuters.com 

SPAR Gran Canaria trekt meer klanten na lockdownversoepeling
Nu de maatregelen voor de lockdown in Spanje weer worden versoepeld, trekken consumenten op de Canarische eilanden weer naar lokale SPAR-vestigingen. Het aantal klanten dat gemiddeld tegelijkertijd in een SPAR-winkel aanwezig is, zit op ongeveer 50% van het winkelverkeer van voor de pandemie.
Bron: spar-international.com 

Morrisons opent afhaalpunten in VK
Morrisons gaat een nieuwe keten van afhaalpunten openen. De supermarktgroep introduceert bij alle 402 Britse café's in het eigen netwerk een afhaalservice voor warme maaltijden. In het kader van de introductie van deze nieuwe service kunnen klanten kiezen uit in prijs verlaagde maaltijden, waaronder zowel ontbijt, lunch, thee in de middag als het avonddiner. De prijzen per maaltijd kunnen zo laag zijn als £ 1,95 (€ 2,15).
Bron: morrisons-corporate.com 

PriceSmart opent achtste locatie in Costa Rica
PriceSmart, Inc. heeft op 17 juni zijn achtste locatie in Costa Rica geopend. De winkel is opgezet in Liberia in de provincie Guanacaste, op ongeveer drie uur rijden van de hoofdstad San José. De locatie volgt net als de andere winkels van de groothandelaar een clubformat. In totaal heeft PriceSmart wereldwijd 46 van deze winkels in bedrijf. Verder is PriceSmart van plan om de aanbouw van een vestiging in Bogota, Colombia te hervatten. Deze 47ste clubwinkel zal naar verwachting in het tweede fiscale kwartaal van 2021 in bedrijf gaan.
Bron: prnewswire.com 

Amazon beloofd $ 2 mld te investeren in duurzame energie
Amazon.com heeft aangekondigd $ 2 mld (€ 1,8 mld) te steken in een investeringsfonds. Het fonds is specifiek opgericht voor de ontwikkeling van technologie op het gebied van duurzame energie, andere vormen van duurzame ontwikkeling en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Het zogeheten Climate Pledge Fund zal investeren in bedrijven in onder andere de logistieke sector en de landbouwsector.
Bron: esmmagazine.com 

VS: Giant Food installeert oplaadpunten voor elektrische auto's
Giant Food gaat oplaadpunten voor elektrische auto's installeren, die door klanten van de supermarktketen gratis kunnen worden gebruikt. De eerste oplaadpunten worden geïnstalleerd bij Giant-locaties in Washington, D.C., Virginia, Maryland en Delaware. De oplaadpunten worden geleverd door Volta, een marktleider op het gebied van oplaadnetwerken. Aan het einde van dit jaar moeten 60 oplaadpunten zijn gerealiseerd. Dit aantal zal rond medio 2021 zijn uitgebreid met nog eens 200 punten.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Smart & Final past AI-tech toe
Smart & Final gaat gebruik maken van een analytisch platform, dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. Het platform is ontwikkeld door Hypersonix en moet digitale initiatieven en analyses van de bedrijfsvoering van Smart & Final beter mogelijk maken. Twee maanden geleden werd met de oplossing van Hypersonix een pilotprogramma ingezet. 
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven