Murcia, Spanje

"Het meloenenaanbod zal eerder beperkt zijn in de maand juli"

De meloen- en watermeloenoogst in Spanje is reeds verhuisd van Almería naar Murcia, waar zich momenteel het grootste deel van de Spaanse productie concentreert.

Het areaal watermeloenen is er licht gedaald en net voor de oogst had Murcia ook nog af te rekenen met een zware hagelstorm en overvloedige regenval. Het areaal meloenen heeft zich wel staande gehouden in de regio, maar de gevolgen van de storm zijn erger dan voor de watermeloen. Zo’n 15 à 20% van de meloenen zijn verloren gegaan. Sommige verkopers voorspellen zelfs dat de beschikbare volumes nog lager zullen uitvallen, omdat de invloed van de regen zich ook op middellange termijn laat gevoelen, namelijk door de lagere suikerniveaus in de meloenen.

"De productbeschikbaarheid zal in de maand juli beperkt zijn, niet alleen door de mindere hoeveelheden op de velden, maar ook door de ruime vraag van de grote afzetketens en groothandelsmarkten in heel Europa. Daar zorgen de hoge temperaturen voor”, legt een Spaanse teler en exporteur uit. “Vooral de watermeloen heeft mooi weer nodig wil de vraag stijgen. De afgelopen weken was er een beperkt aanbod van watermeloenen van goede kwaliteit uit Almería, maar dat probleem is inmiddels van de baan met het begin van de oogst in Murcia. In ons geval is de hele oogst van bio-watermeloenen echter naar de vaantjes door de hagelstorm van twee weken geleden.”

De prijzen liggen momenteel op een mooi niveau, maar gezien de beperkte productie, kunnen die nog stijgen als het zomerse weer in Europa aanhoudt.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven