Italiaans bedrijf Coviro vermeerdert ook de moederplanten voor Limgroup

"Aardbeienras Limvalnera geschikt voor mediterrane teelt"

De samenwerking tussen Coviro en onderzoekers in Nederland wordt steeds sterker. De kwekerij, gevestigd in Cervia (Ravenna), heeft een nieuw aardbeienras geïntroduceerd en gaat door met het vermeerderen van gecertificeerde moederplanten.

"We zijn erg trots op deze innovatie waarmee we onze catalogus uitbreiden," zegt Aurora Kamami (foto rechts), sales manager van Coviro. We hebben een nieuw aardbeienras geïntroduceerd, Limvalnera, ontwikkeld door het veredelingsprogramma van het Nederlandse bedrijf Limgroup. De noviteiten houden hier echter niet op. De Nederlandse veredelaars zijn onder de indruk van onze ervaring en organisatie en hebben ons ook gekozen als vermeerderaars van gecertificeerde moederplanten."

Coviro is blij met deze overeenkomst en wel om twee redenen: "Ten eerste omdat wij een veredelingsprogramma voor aardbeien kunnen consolideren dat in 2018 is gestart met het ras Limalexia en ten tweede vanwege de uitstekende kwaliteiten van dit ras."

"Limvalnera ontleent zijn naam aan een Spaanse bergketen. Het is een rustieke variëteit, zeer resistent tegen verschillende ziekten, waaronder Phytophthora. Het wordt gekenmerkt door een lange houdbaarheid van het fruit, gecombineerd met een uitstekende smaak en kleur. Het heeft ook een goede opbrengst per plant en een gemiddeld vruchtgewicht van ongeveer 30 gram."

Limalexia is een ras dat geschikt is voor het noordelijke klimaat. Met Limvalnera daarentegen richt Coviro zich specifiek op mediterrane teeltgebieden, voornamelijk in het zuidwesten van Spanje (Huelva), maar ook in Marokko, Griekenland en Zuid-Italië.

"We zijn zeer tevreden met deze samenwerking met de Nederlandse veredelaars en we zijn verheugd dat we erin zijn geslaagd om deze variëteiten te introduceren, waardoor we kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten in verschillende gebieden en klimaten," besluit Aurora.

Voor meer informatie:
Aurora Kamami
Coviro
Via Romea Nord, 180
48015 Cervia (RA)
Italië
+39 544 994 501
aurora.kamami@coviro.it
www.coviro.it

Limgroup B.V.
Veld Oostenrijk 13
5961 NV Horst
077 397 99 00
info@limgroup.eu
www.limgroup.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven