Avocadomarkt verschuift lichtjes van Amerika naar Europa

De Verenigde Staten staan met stip op één wat betreft de consumptie van avocado’s, maar vanwege de mondiale crisis loopt het aantal aanvragen terug. Hierdoor is er meer beschikbaar voor andere markten, waardoor er sprake is van slechts een lichte prijsdaling.

Dit is samengevat de analyse van Luca Garletti, directeur van het Italiaanse McGarlet, dat gespecialiseerd is in exotische gewassen. “Peru is het land waar de meeste avocado’s worden geteeld en dat land heeft de Verenigde Staten als referentiemarkt. Het is duidelijk dat in deze periode de Amerikaanse consumptie daalt als gevolg van de coronacrisis. En een deel van de gewassen wordt daarom op de Europese markt gebracht.”

Avocadoteelt in Peru

Ook in Zuid-Afrika worden avocado’s geteeld, waaronder groene avocado's en Hass. De referentiemarkten van dit land zijn Japan en andere Aziatische landen en een aantal Europese landen.

“Kenia, Tanzania en Oeganda, in West-Afrika, zijn ook belangrijk voor de avocadoteelt. De avocado's uit deze landen worden geëxporteerd naar Europa, maar er zijn wat logistieke problemen. De hoeveelheden uit deze landen zijn niet van grote invloed op de totale avocadomarkt, maar we kunnen erop terugvallen.”

"Het is aannemelijk dat de prijsdaling in juli en augustus zal doorzetten, omdat er geen snelle veranderingen te verwachten zijn. De horeca is immers nog niet terug op het oude niveau en er is veel aanbod. Het is echter belangrijk om een ready-to-eat avocado aan te kunnen bieden en om de consument de waarde van het gewas te laten inzien,” zegt Garletti.

Only Avocado
McGarlet houdt zich voortdurend bezig met innovatie. De avocadospread van het merk Only Avocado komt van verse avocado’s en is geschikt voor vele bereidingen. “In de keuken kan het worden gebruikt als gezonde vervanger van mayonaise, bijvoorbeeld bij de bereiding van sandwiches of bij vlees.”

Only Avocado is een kant-en-klaar product in een bakje van 200 gram en is bereid uit Hass avocado's. De avocado, die het ideale rijpheidsniveau heeft bereikt, wordt koud bewerkt en opgeslagen met het HPP-proces (High Pressure Processing) om de voedings- en smaakeigenschappen intact te houden. Only Avocado heeft een houdbaarheid van meer dan 30 dagen en tijdens het productieproces wordt er geen kleurstof toegevoegd.

Only Avocado heeft een zilveren medaille ontvangen in het kader van de Macfrut Innovation Award 2018.

Voor meer informatie: 
McGarlet srl
Via Nicola Calipari 12 
24061 Albano S. Alessandro (BG)
+39 35 4521314
mcgarlet@mcgarlet.it
www.mcgarlet.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven