Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Ocampo, Hagé International:

"Ananas behoort in het Post-Covid-tijdperk niet tot basisvoedsel voor consument"

Tholen - Over de ananasmarkt valt momenteel maar weinig positiefs te melden. “De afgelopen week werd er in de daghandel ananas ver onder het  gewenste prijsniveau verkocht en het ziet er niet naar uit dat het de komende weken het beter wordt", aldus Frank Ocampo van Hagé International.

"Er is te veel speculatie met daarbij tegenstrijdige berichten uit Costa Rica en Panama. Daarnaast is de consumptie van veel exoten, waaronder ananas, de afgelopen maanden fors gedaald. Deze 'Post-Covid-markt' laat zien dat het lagere bestedingspatroon een regelrechte impact heeft op het voedsel dat niet tot het basispakket behoort. En ananas is helaas geen basisvoedsel, in tegenstelling tot het hardfruit en citrus, wat met uitzondering van limes, tot op heden wel erg goed verloopt. Hopelijk trekt ook de ananasmarkt weer bij en krijgen we de business zowel op de dagmarkt als in de programma's weer kostendekkend."

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
+31(0)180 648 765
F.ocampo@thegreenery.com  
www.hage-international.nl