Tweede Britse seizoen voor Burgundy Broccoli

Burgundy Broccoli is vernoemd naar zijn dieppaarse kleurschakering en is zo zacht dat de hele struik rauw of gekookt kan worden gegeten. Na de succesvolle lancering van Burgundy Broccoli op de Britse markt in 2019, starten de zaadontwikkelaars Elsoms Seeds en de telers van Staples Vegetables uit Lincolnshire het tweede seizoen in het Verenigd Koninkrijk.

Elsoms heeft het zaad voor Burgundy Broccoli ontwikkeld om een unieke, volle variant naar de Britse schappen te brengen. De teelt en de oogst zijn uitgevoerd in samenwerking met Staples Vegetables, één van de grootste groententelers in het Verenigd Koninkrijk.

In de komende drie maanden zal 100 hectare Burgundy Broccoli worden gezaaid, geteeld en geoogst op de Lincolnshire Fens, de ideale locatie voor de teelt van broccoli, met zijn alkalische grond en nutriëntenrijke aarde.

De zaadproducenten, telers en oogsters van Burgundy Broccoli zijn goed voorbereid op het Britse seizoen dat voor de deur staat. Ze werken hard om ervoor te zorgen dat de oogst maximaal wordt benut en dat de eerste Britse broccoli zonder restafval in het hele land in overvloed verkrijgbaar is.

Bron: hortnews.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven