Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Total Produce dochter neemt aandelenbelang van 50% in Peruaanse Agroretail

Om haar aanwezigheid in Peru te vergroten, heeft het Noord-Amerikaanse Oppy onlangs een aandelenbelang van 50% in Agroretail genomen, één van de grootste AGF-leveranciers in het land. 

Hiermee versterkt Oppy haar aanwezigheid in dit opkomende bronland, waar zij al meer dan 15 jaar actief is. Met deze strategische investering zal Oppy haar dienstverlening voor de export vanuit Peru naar internationale markten verder kunnen verbeteren. 

"Zelfs in deze periode van onzekerheid blijven we onze kortetermijndoelen afstemmen op onze langetermijnvisie," zegt Oppy-directeur John Anderson. "Onze nieuwe samenwerking met Agroretail overbrugt de kloof tussen deze twee even belangrijke doelen en zal ons in staat stellen om nieuwe markten en nieuwe klanten te bereiken door te doen waar we het best in zijn en dat is het telen van een breed scala aan fruit van topkwaliteit dat beantwoordt aan de behoeften van de hedendaagse markt."

Oppy importeert momenteel avocado's, blauwe bessen, druiven, citrus, mango's, gember en granaatappelen vanuit Peru. Dankzij de samenwerking met Agroretail zal Oppy haar aanbod voor de retail en groothandel nog verder uit kunnen breiden. 

"Agroretail is al vele jaren een betrouwbare partner van Oppy," zegt Francisco Avendaño, algemeen directeur van Agroretail. "We zijn trots op hetgeen we samen bereikt hebben en kijken ernaar uit om het groeipotentieel van een aantal belangrijke categorieën de komende jaren te benutten."

Met deze investering verbetert Oppy haar positie als turnkey-leverancier van verse AGF op deze belangrijke opkomende markt en verstevigt zij haar aanwezigheid op de internationale markt. 

Publicatiedatum: