Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Het is voor supermarkten dit jaar moeilijk om een steenfruitplanning te maken”

In heel Europa is er een tekort aan steenfruit. Dit komt omdat Italiaanse, Spaanse, Franse en Griekse telers te maken kregen met periodes van vorst en hagelstormen die voor alle producten aanzienlijke verliezen veroorzaakten. “We zitten in een erg gecompliceerd seizoen met een groot gebrek aan volumes. Voor de inkoopcentra van supermarkten is het best lastig om de planning van dit jaar te maken,” legt Olivier Skrock van importexportbedrijf Festival uit. Dit bedrijf verkoopt de meeste producten aan supermarkten.

Hoge prijzen
Het tekort aan producten heeft de prijzen doen stijgen. Volgens Olivier is de consument best bereid deze hoge prijzen te betalen voor fruit van goede kwaliteit. “Door de moeilijke weersomstandigheden wordt die kwaliteit echter niet altijd gehaald.” Naast steenfruit van verschillende telers verhandelt Festival ook abrikozen uit eigen productie gevestigd in Châteauneuf sur Isère. Het bedrijf is in 2017 begonnen met de teelt van abrikozen.

Over Festival
Festival is opgericht in 2004. Het hoofdkantoor is gevestigd in Perpignan. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Bretagne en in Spanje. De belangrijkste producten zijn steenfruit, Bretonse groenten van het merk Prince de Bretagne, Spaans citrusfruit, bonen en courgettes uit Marokko.

Voor meer informatie:  
Olivier Skrock
Festival
Avenue de Rome - BP 35349
66033 Perpignan Cedex
Telefoonnummer: +33 4 68 81 84 21
olivier@festival-france.com 
www.festival-france.com 

Publicatiedatum: