Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zomerseizoen bij Kartoffel Kuhn: einde van het aspergeseizoen, goede verkoop van kersen

"Het is aftellen voor de asperges"

De Duitse groothandel staat momenteel volop in het teken van de zomer. De laatste voorjaarsproducten zijn uitverkocht en zomerfruit en -groenten zijn aan de orde van de dag. Het aspergeseizoen is deze week ook officieel afgesloten en de eerste statistieken zijn positief.

"Het is aftellen geblazen voor de asperges," vertelt Mike Cunningham van Kartoffel Kuhn, gevestigd op de groothandelsmarkt van Mannheim. "Voor velen eindigde het seizoen vroeg, dus de asperges waren vorige week al op veel plaatsen uit het assortiment. We zullen waarschijnlijk voldoende hoeveelheden hebben deze week, volgende week zijn we zeker klaar." Veel eerder dan vorig jaar, toen de laatste hoeveelheden tot ver in juli op de groothandelsmarkt werden verhandeld.

Het aspergeseizoen is dit jaar erg goed verlopen. Is dat dankzij Corona? "De hoeveelheden op de markt waren dit jaar perfect. Na vele jaren van overschot was het eindelijk zoals het hoort." Door het tekort aan arbeidskrachten hadden veel telers hun velden gedeeltelijk laten ontkiemen en slechts een deel van de groenten geoogst. De extra rustperiode zal volgend jaar een positief effect hebben op de kwaliteit, verwacht Cunningham.

Ook de toegenomen verkoop voor particuliere consumptie speelde asperges in de kaart: "Consumenten gingen minder vaak op vakantie of gingen minder vaak op stap en trakteerden zichzelf vaker thuis. Ze kookten meer, gezonder en gevarieerder en waren daarom meer geneigd om asperges te eten."

Een actueel hoogtepunt in het productassortiment van Kartoffel Kuhn zijn de Duitse kersen uit de Pfalz en de Bodensee. "De kersen zijn een standaardproduct in deze tijd van het jaar, maar we maakten ons zorgen over de oogst van dit jaar vanwege de vorstschade. Maar tot nu toe zien we hier geen tekenen van." Sommige telers hadden last van de vorst en sommige percelen waren zwaar beschadigd.

"Op dit moment zijn er nog genoeg producten beschikbaar en de kwaliteit is uitstekend. De kersen zijn tussen de €6 en €8 per kilo geprijsd, afhankelijk van de grootte. Er zijn 28-30 mm beschikbaar in grote hoeveelheden. Markthandelaren geven de voorkeur aan grotere kalibers, maar deze zijn dit jaar een zeldzaamheid," besluit Cunningham.

Voor meer informatie:
Michael Cunningham 
Kartoffel Kuhn Großmarkt GmbH
Gottlieb-Daimler-Strasse 14
68165 Mannheim
Duitsland
+49 621 4450930
grossmarkt@kartoffel-kuhn.de
www.kartoffel-kuhn.de

Publicatiedatum: