Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chili en VS lanceren een elektronisch systeem voor gewasbeschermingscertificering

De Chileense minister van Landbouw, Antonio Walker, heeft de start aangekondigd van een papierloze gewasbeschermingscertificering tussen Chili en de Verenigde Staten. Dat betekent dat voor de afzet van producten van plantaardige oorsprong tussen beide markten alleen een elektronisch certificaat vereist is. Daarmee zal volgens Walker de export vlotter verlopen en worden er kosten uitgespaard. “Dit is een grote vooruitgang, want de VS is een strategische partner voor Chili, aangezien het meer dan een derde van ons vers fruit afneemt".

“De ontwikkeling en implementatie van de elektronische certificering tussen de Chileense Dienst voor Landbouw en Veeteelt (SAG) en de Amerikaanse Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) is geweldig nieuws, vooral op een moment waarop de internationale handel heel vlot moet kunnen verlopen. De technologie kan onze telers en afzetbedrijven helpen de informatie-uitwisseling sterk te vereenvoudigen", voegt hij eraan toe.

Eén van de belangrijkste producten die Chili naar de Verenigde Staten exporteert, zijn druiven. Het zendt ook sinaasappelen, mandarijnen, appelen en blauwe bessen naar de VS.

De export bedroeg vorig jaar 871.880 ton. Dit jaar zijn er al 490.790 ton Chileense plantaardige producten geëxporteerd naar de VS.

Bron: biobiochile.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven