Telers in Chinese provincie Sichuan omarmen aspergeteelt

In het district Enyang in de Chinese provincie Sichuan is de aspergeteelt de afgelopen twee jaar goed van de grond gekomen en veel telers zagen hun inkomsten hierdoor stijgen. Volgens de lokale autoriteiten zijn zo'n 1.565 huishoudens van armoede bevrijd sinds de teelt van asperges in dit gebied wordt gestimuleerd. Eind 2019 leefde geen enkele van de 580.000 inwoners in het district onder de Chinese armoedegrens. 

Luo Fanghe is één van hen. In 2019 verdiende hij €10.642 aan de aspergeteelt. "Ik leerde hoe ik asperges kon telen, pachtte daarna een perceel van 60.000 m2 en huurde wat arbeidskrachten in," vertelt hij. Inmiddels geeft Luo leiding aan een team van 20 werknemers. Gedurende het piekseizoen, van april tot augustus, steekt hij dagelijks bijna 200 kilo asperges. 

Volgens Yang Qingpeng, interim-directeur van het Ontwikkelingsbureau voor de Aspergeteelt in Enyang zijn er verschillende manieren waarop telers hun inkomsten kunnen verbeteren door middel van de aspergeteelt. 

"In de eerste plaats kunnen zij hun grond aan een coöperatie verhuren. Ten tweede kunnen ze een gemiddeld inkomen van €1.241 per jaar verdienen door aan de slag te gaan op een teeltbedrijf," vertelt Yang aan CGTN.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven