Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Richard de Jong, Den Hertog Versleverancier

“Vooral vraag naar groenten en avocado's voor de snelle hap”

Tholen – De lockdown wordt langzaamaan afgebouwd in Nederland maar het loopt nog altijd geen storm bij de horecagroothandelaren. “Pas als de anderhalve maatregel eruit is, kunnen we pas echt weer gaan verkopen,” vertelt Richard de Jong van Den Hertog Versleverancier uit Amstelveen. “Op de terrassen gaat het wel maar in het centrum van Amsterdam hebben we veel klanten zitten die er niet de ruimte voor hebben om met deze maatregel veel mensen te kunnen bedienen. Dat zien we wel in de bestellingen die nog niet ‘je van het’ zijn maar beetje bij beetje gaat het weer de goede kant op.”

Den Hertog levert vooral in Amsterdam en omstreken

Normaal levert Den Hertog dagelijks aan zo'n honderd horecaklanten in en rond Amsterdam en voorziet ze van dagverse aardappelen, groenten en fruit, al dan niet gesneden. “Het was een drama door het coronavirus,” vertelt Richard verder. “Vooral aan het begin van de lockdown hadden we te maken met een flink omzetverlies. Met To Go en afhaalconcepten van onze klanten begon het weer wat te draaien, zelfs verbazingwekkend goed soms en veel klanten blijven daar mee doorgaan. Zelf hebben we met lokale ondernemers bij ons in de buurt gezocht naar andere afzetkanalen. Daar kwam de Amstel Heroes Box uit met producten uit de streek voor de consument.”

“Pas als de anderhalve maatregel eruit is, kunnen we pas echt weer gaan verkopen”

“De producten die op het moment goed lopen zijn vooral komkommers, sla, tomaat en avocado. Groenten die het goed doen bij de snelle hap of voor op de broodjes,” vertelt Richard. “Naar aardbeien en asperges is er ook nog veel vraag. Van asperges hebben we ook nog altijd voldoende aanbod op de markt.”

De vraag naar speciale producten komt ook weer wat op gang maar nog altijd niet voldoende. “De aanvoer van deze producten loopt nog niet optimaal uit veel landen en als het er is, dan is de vraag vaak niet voldoende dat de groothandel ze afneemt. Producten speciaal voor de horeca uit de streek, zoals bijvoorbeeld eetbare bloemen, zijn er dan weer wel voldoende.”

Voor meer informatie
Richard de Jong
Den Hertog Versleverancier
Amsteldijk Zuid 78A
1184 VE Amstelveen
Tel: 020 496 30 45
info@versleverancier.nl
www.denhertogversleverancier.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven