USDA Citrus Semi-annual

Turkse grapefruitoogst zal 8% stijgen

De opbrengst uit de teelt van Turkse sinaasappelen, mandarijnen en citroenen zal naar verwachting dalen in 2019/20, terwijl de opbrengst van grapefruits wordt geschat op 8% hoger dan het vorige seizoen als gevolg van de gunstige weersomstandigheden voor grapefruits in Turkije.

Terwijl de export van grapefruits en mandarijnen in 2019/20 is toegenomen, is de export van citroen en sinaasappel gedaald als gevolg van exportbeperkingen en een lage opbrengst. Op 7 april 2020 werd de uitvoer van Turkse citroenen beperkt om een prijsstijging tegen te gaan als gevolg van de grote vraag op de binnenlandse markt door de Covid-19-pandemie. Inmiddels is deze beperking weer versoepeld en is export van citroenen tot 10.000 ton mogelijk.

De import van sinaasappelsap wordt geraamd op 3.000 ton in 2019/20, wat meer is dan in 2018/19, dat slechts 452 ton bedroeg.

Het USDA heeft op 15 juni de Citrus Semi-annual gepubliceerd met nog meer gedetailleerde informatie over de Turkse citrussector. Klik hier om naar het document te gaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven