Gele puntpaprika Sweet Palermo wint Superior Taste Award met drie sterren

De gele Sweet Palermo puntpaprika van Rijk Zwaan ontving in juni 2020 de Superior Taste Award met drie sterren van het International Taste Institute. De rode Sweet Palermo werd bekroond met twee sterren. Sweet Palermo is de eerste zoete puntpaprika die deze award op het gebied van smaak ontvangt, meldt het Lierse veredelingsbedrijf trots.

Een panel van onafhankelijke top chefs uit twintig landen, waaronder chefs met Michelinster restaurants, beoordeelt jaarlijks voedingsproducten uit de hele wereld. De producten worden gekeurd op hun eerste indruk, uiterlijk, reuk, smaak en textuur. Voor een score van het maximale aantal van drie sterren moet het gemiddelde resultaat op die vijf sensorische criteria hoger dan 90% zijn.

Sweet Palermo geel scoort ruim 90% en rood scoort 87%
De 3 sterren voor geel komt niet als een verassing. Uit eerder consumentenonderzoek bleek al  dat de gele Sweet Palermo een heerlijke zoete, aromatische en fruitige smaak heeft en een goede aanvulling vormt op het vlaggenschip, de rode Sweet Palermo. Ook de score van de rode Sweet Palermo, 87% is uitstekend. Hiermee  ontvangt deze, net als de oranje en chocolate variant de  Superior Taste Award met twee sterren.

Smaak als belangrijke kernwaarde
Sweet Palermo-telers en Rijk Zwaan zijn blij met deze resultaten. Smaak is namelijk één van de kernwaarden van deze zoete puntpaprika. Door de lange rijping van de Sweet Palermo komt de smaak langzaam tot stand en is deze intenser dan bij andere paprika’s. De waardering van chefs bevestigt de bevindingen in de praktijk.

Regelmatig prijs
Dit jaar kreeg de paprika ook al het predicaat Smaak van het jaar 2020 in Spanje. In 2018 ontving het recept van rode Sweet Palermo met chocola een prijs op het FICA Summer Event in Nederland, in 2015 was deze paprika product van het jaar op de Fresh Market Fair in Polen. In 2012 ontving  Sweet Palermo voor het eerst een erkenning als de beste paprika van Nederland in de categorie Nieuw vers van Foodlog.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven