Gert Mulders (Kwekerij Mulders) teelt tomaten én blauwe bessen:

“Eerste Belgische blauwe bessen worden aan mooie prijzen verkocht”

Tholen – Sinds enkele dagen is de start van het blauwe bessenseizoen bij Kwekerij Mulders begonnen. “De start van de oogst loopt gelijk met vorig jaar. Enkele weken geleden dachten we nog dat we vroeger zouden kunnen oogsten, maar dat is niet gebeurd”, vertelt Gert Mulders van Kwekerij Mulders. “De blauwe bessen hebben een goed groeiseizoen achter de rug. We hebben in deze streek geen last van de vorst gehad. Enkele bessen hebben vorstschade opgelopen, maar die aantallen zijn verwaarloosbaar.”

“De eerste bessen die we plukken zijn van het ras Duke. Over de kwaliteit van de blauwe bessen zijn we tot nu toe zeer tevreden. De bessen zijn dik en de smaak is lekker zoet. De vraag naar Belgische blauwe bessen is op dit moment erg goed. Het fruit wordt op de klok goed verkocht en er worden op het moment mooie prijzen gemaakt. Ook onze thuisverkoop loopt goed door. De blauwe bessen zitten nog maar anderhalve week in onze automaten, maar we merken al dat er veel vraag is”, aldus Gert.

Local Harvest
Naast blauwe bessen- en tomatenteelt zit Kwekerij Mulders ook in een samenwerkingsverband Local Harvest, om de strijd met voedselverspilling aan te gaan. Vier telers uit de Belgische Kempen maken van hun klasse 2 fruit een divers aanbod confituren en sappen. “We bieden nu een jaar onze producten aan en de verkoop loopt erg goed. Steeds meer mensen beginnen de producten te herkennen, waardoor de vraag alleen maar toeneemt. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat lokale producten weer in trek zijn en mensen hebben nu meer tijd om in de buurt boodschappen te doen, waardoor het automaat beter heeft gedraaid dan in andere jaren”, besluit Gert.

Voor meer informatie:
Gert Mulders
Kwekerij Mulders
Aarledijk 83
2382 Poppel, België
+32(0)495 875379
Gert@kwekerijmulders.be   
www.kwekerijmulders.be    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven