Steeds meer Hass-avocado’s uit het Colombiaanse Tolima naar Azië en Europa

In de tweede helft van 2020 zullen naar verwachting meer dan 80 containers met elk 22 ton Hass-avocado’s vanuit het Colombiaanse departement Tolima worden geëxporteerd naar de markten van de Europese Unie en Azië.

Gustavo Miranda, voorzitter van de Federatie van Avocadotelers van Tolima-Paltolima, meldt dat de tweede oogstronde plaatsvindt van augustus tot december. "Voldoen aan de eisen van een hoogwaardige markt als de Europese heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Zo moesten we ons organiseren in verenigingen en procedures doorlopen om de Good Agricultural Practice certificering te bekomen voor de percelen voorbestemd voor de export. Ook was het noodzakelijk de federatie op te richten."

“De volgende stap was het bouwen van een sorteerstation. Dat deden we met de hulp van het ministerie van Landbouw en het plaatselijke bestuur van Tolima. Vanuit ons sorteerstation in Armero Guayabal vertrekken onze Hass-avocado’s dan naar Europa”, zo vertelt de voorzitter.

Miranda legt ook uit dat zo’n 20% van de avocado’s uit Tolima bestemd zijn voor de groothandel en retail in verschillende steden in Colombia. Volgens de voorzitter zou het mooi zijn als nog meer families de Good Agricultural Practice certificering behalen, zodat ook zij hun producten kunnen exporteren.

"We telen heel veel avocado’s, maar slechts 30% van de telers heeft de certificering in bezit. Het is dus ons doel om nog meer telers de mogelijkheid te bieden te exporteren", besluit Miranda.

Bron: alertatolima.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven