Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers kunnen de variëteiten op eigen terrein testen

Blauwe bessenkweker Fall Creek South Africa levert eind 2020 nieuwe planten van eerste teelt

Sinds de aankondiging een jaar geleden dat Fall Creek een blauwe bessenkwekerij in Zuid-Afrika oprichtte, heeft het bedrijf het erg druk gehad. "Gedurende de afgelopen 18 maanden is een klein en uitzonderlijk getalenteerd team gerekruteerd, klaar en enthousiast om de Zuid-Afrikaanse zachtfruitsector te bedienen. We zijn blij te kunnen aankondigen dat de planten van onze eerste teelt nu te koop zijn en vanaf december 2020 klaar zullen zijn voor levering," zegt Burgert van Dyk, regionaal directeur van Fall Creek in Zuid-Afrika, waar het bedrijf de afgelopen twee decennia van fundamenteel belang is geweest voor de ontwikkeling van de ontluikende zachtfruitsector.

Zero chill variëteiten
"De drie soorten die nu in Zuid-Afrika verkrijgbaar zijn, maken deel uit van het Fall Creek Collection-platform en worden doorgaans The Three Amigos genoemd," zegt Van Dyk.

"JupiterBlue (foto rechts), AtlasBlue en BiancaBlue zijn gekruist en geselecteerd uit het Fall Creek kweekprogramma in Mexico. Dit programma richt zich specifiek op de ontwikkeling van nieuwe genetica voor de zero en low chill omgevingen. Deze variëteiten zouden typisch aangepast zijn aan het klimaat van grote delen van de Noordkaap en Namibië die overeenkomsten vertonen met het klimaat van Zuid-Spanje en Baja Californië, Mexico. Ze kunnen ook worden overwogen voor gebieden in het uiterste noorden van Zuid-Afrika, Zimbabwe en Namibië waar het klimaat vergelijkbaar is met het Midden-Mexicaanse klimaat."

JupiterBlue is momenteel de vroegst rijpende variëteit uit het zero chill programma en heeft een concurrerende opbrengst tijdens het vroege verkoopvenster. De smaak en de naoogstkwaliteit van BiancaBlue zijn opmerkelijk, zegt het bedrijf, terwijl het rijpingsproces van AtlasBlue in dezelfde periode als de bekende Biloxi en Ventura variëteiten veel meer geconcentreerd is.

BiancaBlue onderscheidt zich door het brix-gehalte, de stevigheid en de kwaliteit na de oogst (foto's geleverd door Fall Creek Nursery).

Naast The Three Amigos zullen nog twee andere soorten Ventura en Victoria, die beschikbaar zijn in de Open Catalogus portefeuille, worden aangeboden aan de Zuid-Afrikaanse zachtfruitsector.

Klik hier voor de beschrijvingen van de variëteiten.

Testen op eigen terrein
Alle rassen die eigendom zijn van Fall Creek en die worden beheerd, zijn beschikbaar voor klanten onder een Preview License Agreement.

Afgebeeld rechts: AtlasBlue

"De kostenstructuur van de voorbeeldplanten is anders dan die van de commerciële aanplantingen en biedt de teler de mogelijkheid om het ras op zijn eigen terrein te testen, voordat hij besluit om zich te verbinden aan commerciële aanplantingen," legt Wian Mouton, commercieel manager van Fall Creek South Africa, uit.

"Veel nieuwe en spannende rassen zitten in de pijplijn en zullen vanaf 2021 aan het aanbod van Fall Creek worden toegevoegd."

Fall Creek webinars over de zachtfruitsector
Het commerciële team van Fall Creek South Africa is beschikbaar voor klanten voor informatie over het telen van blauwe bessen, rassen, markten en algemene trends in de sector om hen te helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen over de aankoop van blauwe bessenplanten.

Fall Creek webinars geven inzicht in gerelateerde onderwerpen en marktupdates. De webinars staan open voor iedereen die zich hier registreert.

Voor meer informatie:
Fall Creek Nursery South Africa
Wian Mouton, commercieel manager
Tel: +27 72 906 5119
wianm@fallcreeknursery.com
Elsa Muller, verkoop en telersondersteuning
elsam@fallcreeknursery.com
Dane Castle, verkoop en ondersteuning van de telers
danec@fallcreeknursery.com
Kantoor: +27 21 276 3777
www.fallcreeknursery.com

Publicatiedatum: