Egypte bereidt zich voor op het nieuwe seizoen

"Areaal Egyptische zoete aardappel dit seizoen met 30% gestegen"

Het areaal voor Egyptische zoete aardappelen neemt elk jaar toe en dit jaar is dat niet anders. Vergeleken met het vorige seizoen is het areaal met ongeveer 30% toegenomen. Volgens een exporteur hoeft dit geen probleem te zijn, want ook de vraag is toegenomen.

Met het nieuwe seizoen voor Egyptische zoete aardappelen voor de deur kijkt Reda Ezz, directeur van All Fresh Egypt, terug op het vorige seizoen. Een succesvol seizoen, stelt Ezz, vooral door de afwezigheid van Amerikaanse zoete aardappelen. "De Egyptische aardappelen hebben in seizoen 2019/2020 zeker hun weg naar Europa gevonden. In totaal heeft Egypte 56.000 ton geëxporteerd ter waarde van € 26,5 mln. Het seizoen was vrij verrassend, want de Egyptische zoete aardappelen hebben geprofiteerd van de afwezigheid van de Amerikaanse zoete aardappelen. Deze zoete aardappelen gingen als gevolg van zware regens op de plantages verloren. De prijzen voor Egyptische zoete aardappelen waren vrij hoog, maar de kwaliteit was ook zeer goed, waardoor de prijzen te rechtvaardigen waren."

Het nieuwe seizoen begint over ongeveer drie weken. Ezz bereidt zich voor om zijn zoete aardappelen op de Europese markt te brengen. "All Fresh Egypt streeft ernaar om in het komende seizoen, dat rond 15 juli begint, ongeveer 1.500 ton zoete aardappelen te exporteren. Onze belangrijkste markten zijn voornamelijk het Verenigd Koninkrijk en Nederland, hoewel we ook kleine hoeveelheden naar Italië sturen. We telen, verpakken en exporteren de producten zelf."

Volgens Ezz neemt het areaal van de Egyptische zoete aardappel elk jaar toe. "Het Egyptische areaal voor zoete aardappelen groeit gestaag, want alleen al dit seizoen is het aantal ha met 30% gestegen. Dit is geen probleem, want de verwachting is dat de vraag hoger dan ooit zal zijn. Als All Fresh Egypt zorgen we ervoor dat onze zoete aardappelen een gegarandeerde lange houdbaarheid en goede smaak hebben," besluit Ezz.

Voor meer informatie:
Reda Ezz
All Fresh Egypt
Tel/Whatsapp: +20 101 615 14 98
Allfreshegypt@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven