Nieuw röntgeninspectiesysteem

Mekitec, fabrikant van röntgeninspectiesystemen voor de voedselverwerkende sector, heeft de introductie van het volledig nieuwe röntgeninspectiesysteem Sidemekitm aangekondigd, dat voedsel- en drankenproducenten in staat zal stellen aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit te beantwoorden. Het Sidemekitm-systeem is bedoeld voor levensmiddelenproducenten die overtuigd  zijn van het belang van kwaliteitscontroles en die kiezen voor volledige traceerbaarheid en niet enkel genoegen nemen met detectie van vreemde materialen," stelt Mekitec. 

Het bedrijf had al langer plannen voor een side-shooting- röntgeninspectiesysteem maar koos ervoor de tijd te nemen om deze oplossing te perfectioneren om er zeker van te zijn dat deze zou beantwoorden aan de behoeften van de klanten en hen de meeste waarde zou bieden. 

 

“Toen we begonnen met het specificeren van de systeemkenmerken hebben we ons verdiept in de specifieke problemen, behoeften en wensen van levensmiddelenproducenten ten aanzien van dit soort systemen. We namen deze uitdagingen, wensen en behoeften mee om de scherpste röntgenweergave te creëren waarmee de kwaliteit van zelfs de grootste voedingsmiddelen kan worden gecontroleerd zonder dat dit ten koste gaat van de detectie van vreemde materialen," legt Mikko Nuutinen van Mekitec uit. 

Volgens het bedrijf zijn de bestaande inspectiesystemen die worden toegepast in de levensmiddelen- en drankenindustrie te ingewikkeld,  te duur of juist te eenvoudig waardoor zij producenten nauwelijks  voordelen bieden. Mekitec wilde hierin verandering brengen door de ontwikkeling van het Sidemekitm-systeem. 

"We verwachten dat het systeem zich in een grote belangstelling zal kunnen verheugen en een plaatsje op de markt zal veroveren. Onze partners en klanten hebben al laten merken veel interesse in het systeem te hebben vanwege de volledige traceerbaarheid en de beeldweergave die enorm waardevol zijn voor voedselproducenten. De voedselverwerkende sector zat echt te wachten op een oplossing zoals Sidemekitm," aldus Juho Ojuva, directeur global sales and customer care bij Mekitec. 

 

Voor meer informatie:
Mekitec
www.mekitec.com 
www.mekitec.com/sidemeki   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven