Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rapport USDA

Marokkaanse overheid steunt citrusexporteurs met 6,4 miljoen euro

De opbrengst van de Marokkaanse citrusteelt in het seizoen 2019/20 is gedaald als gevolg van het ongunstige weer in het zuiden van Marokko. De hittestress beperkte tijdens het seizoen 2019/20 de bloei, wat resulteerde in een daling van 30 procent in de jaar-op-jaar opbrengst en export van citrus. Ondanks de kleinere opbrengst blijven de exportwaarden stabiel door de stevige prijzen op de exportmarkt.

Covid-19
Sinds het begin van de uitbraak van COVID-19 in Marokko heeft het ministerie van Landbouw nieuwe sanitaire en sociale maatregelen in de landbouwproductie-eenheden genomen om ervoor te zorgen dat de reguliere productie- en uitvoeractiviteiten in stand worden gehouden. De maatregelen omvatten het versterken van de hygiƫnesystemen voor het personeel in de citrusverpakkingshuizen, het desinfecteren en reinigen van de oppervlakken in de magazijnen en de transportmiddelen, het screenen van de medewerkers op symptomen voordat ze de faciliteiten betreden, het voorzien van het personeel van beschermende uitrusting (maskers en handschoenen) en het respecteren van de veilige afstand tussen het personeel.

Overheidssteun
De Marokkaanse regering handhaaft een reeks stimuleringsmaatregelen om de citrustelers te ondersteunen en nieuwe investeringen in de citrusteelt aan te moedigen. Volgens de Vereniging van citrusveredelingsbedrijven in Marokko zullen de citrusexporteurs in de regio Souss-Massa profiteren van een exportsteun van 7,3 miljoen dollar (ruim 6,4 miljoen euro).

Bron: USDA

Publicatiedatum: